Εις μνήμην του HUSSEIN M. GADALA [ EGYPT 1933 - 2005 ] | ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΙΓΥΠΤΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ FOTINI H. GADALA, ΙΔΡΥΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΝΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ GADALA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

HUSSEIN  M. GADALA

EGYPT  1933 – 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αθήνα, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

 


 

«…18 χρόνια στιγματισμένα από την απουσία σου, πατέρα μου.

 

 ...18 χρόνια αδιάκοπης προσπάθειας να διασώσω τη μνήμη σου, όχι μόνο ως ανάμνηση, αλλά ως μετουσίωση του ήθους της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς που μου άφησες... »

 

« Όταν συμπορεύεσαι για χρόνια με έναν άνθρωπο, επηρεάζεσαι και διαμορφώνεσαι από αυτόν σε μία σχέση αμφίδρομη, πόσο μάλλον αν αυτός ο άνθρωπος είναι ο ίδιος σου ο πατέρας.

 

Οι μνήμες, τα συναισθήματα κι ένα κομμάτι της ταυτότητάς του συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη κι όταν αυτό το ταξίδι διακόπτεται.

 

Τιμώντας τη μνήμη του αγαπημένου σου προσώπου, προσπαθείς με κάποιον τρόπο να μην αφήσεις να ξεχαστούν τα σημαντικά.

 

Αναλογιζόμενη τα τελευταία 18 χρόνια από την απουσία του πατέρα μου, εύχομαι να έχω καταφέρει να διασώσω κάτι από την παρουσία του, το ήθος και την πνευματική κληρονομιά που μου άφησε...»

 


Fotini  H. Gadala

20052023… Διανύοντας τη δεύτερη 10ετία από την ίδρυσή μας, έχουμε συμπληρώσει 28.000 ώρες εξειδικευμένης διδασκαλίας ανατολίτικου χορού, που στηρίζεται στην καταγωγή, τα προσωπικά βιώματα και τις εμπειρίες της κουλτούρας και την πολυετή έρευνα της κας F. H. Gadala πάνω στην αραβική παράδοση, λαϊκή τέχνη και τη λαογραφία της Αιγύπτου.

 

 
 
 

ΙΔΡΥΣΗ

 

2005 ...και συνεχίζουμε!

.....................................

Το πρότυπο & πιστοποιήμενο Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA ιδρύθηκε στην Αθήνα, το 2005, 

εις μνήμην του αιγύπτιου HUSSEIN M. GADALA, 

πατέρα της ιδρύτριας FOTINI H. GADALA

με σκοπό την προώθηση του ανατολίτικου χορού και της πλούσιας Αιγυπτιακής κουλτούρας.

 

Η Ιδρύτρια...

...σεβόμενη την φιλοσοφία της αραβικής παράδοσης & κουλτούρας της Αιγύπτου λόγω καταγωγής, η ελληνοαιγύπτια χορογράφος - χοροδιδάσκαλος, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων, FOTINI H. GADALA, Διευθύντρια Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, εξετάστρια & συντάκτρια του διεθνώς αναγνωρισμένου τεχνικολογίου ανατολίτικων χορών για επαγγελματικές & ερασιτεχνικές εξετάσεις, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διαφύλαξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς  M.E.D.W.OR (⇒δείτε περισσότερα)