13-14.02.2016 - Η ΜΕΘΟΔΟΣ GADALA ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 & ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Το Εξειδικευμένο Κέντρο  Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA

στο πλευρό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στον ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ

 

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Φεβρουαρίου 2016 στον Δήμο της Ρόδου για την διεξαγωγή δύο δίωρων σεμιναρίων oriental φιλανθρωπικής δράσης με θέμα «ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Τεχνικές παραδοσιακού ανατολίτικου χορού».

 

Τα εν λόγω σεμινάρια υλοποιούνται στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας φιλανθρωπικού χαρακτήρα με σύνθημα  «…ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟN ΚΑΡΚΙΝΟ …ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡEΙΑΣ», την οποία ξεκίνησε το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA τον Μάιο 2015 υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Ανατολίτικου Χορού M.E.D.W.OR.

 

Η σημαντική αυτή φιλανθρωπική δράση βρήκε υποστήριξη από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) του Δήμου Ρόδου, ο οποίος παραχώρησε την Αίθουσα Χορού του Νηρέα για την διεξαγωγή των σεμιναρίων.

 

Τα σεμινάρια αυθεντικού bellydance εισηγήθηκε η ελληνοαιγύπτια χορογράφος – χοροδιδάσκαλος, Διευθύντρια Χορού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, ιδρύτρια & δασκάλα της Εξειδικευμένης Σχολής Ανατολίτικου Χορού GADALA και συντάκτρια του διεθνώς αναγνωρισμένου από τον M.E.D.W.OR. Τεχνικολογίου Ανατολίτικου Χορού, κα Φωτεινή Gadala.

 

Όπως εξηγεί η κα Gadala: «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που χαρακτηρίζεται από διττό σκοπό: από τη μία, την ανοιχτή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού γύρω από την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού (Οριεντάλ) στην αντιμετώπιση του καρκίνου, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης γύρω από τις συχνότερες δυσκολίες που συναντούν σήμερα οι γυναίκες, και ειδικότερα την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου, κι από την άλλη, τη σωστή αντίληψη και την σε βάθος κατανόηση του παρεξηγημένου ανατολίτικου χορού και τη διάδοση της πλούσιας αραβικής φιλοσοφίας, της παράδοσης και της λαϊκής τέχνης της Αιγύπτου».

Τα σεμινάρια στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία, βρίσκοντας υποστήριξη από πλήθος φορέων και συνανθρώπων μας που συνέβαλαν με την παρουσία τους στον σκοπό μας. Μέρος των εσόδων διατέθηκαν στο Παράρτημα Ρόδου για την ενίσχυση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

 

Την λήξη των σεμιναρίων ακολούθησε η βράβευση, που πραγματοποίησε η κα Φωτεινή Gadala εκ μέρους του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κυρίου Ιωάννη Μαρωνίτη, με Τιμητική Διάκριση για το έργο της και την προσφορά της στον άνθρωπο, προς την Πρόεδρο του Παραρτήματος Ρόδου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας , κα Μαρία Κούκουλα.

 

Την βράβευση τίμησε με την παρουσία της και η Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Ρόδου, κα Δέσποινα Δελλαπόρτα.

Η κα Gadala με μεγάλη της τιμή παράλαβε ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ από την Πρόεδρο του Παραρτήματος Ρόδου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κα Κούκουλα, τα οποία απευθύνονταν τόσο προς την ίδια την χορογράφο όσο και προς τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κύριο Ιωάννη Μαρωνίτη, για την ευγενική προσφορά και την υποστήριξή τους στο Παράρτημα Ρόδου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

 

Με τη σειρά μας θα θέλαμε κι εμείς να ευχαριστήσουμε και προσωπικά τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), για την παραχώρηση της αίθουσας χορού στο Θεατράκι του Νηρέα για την διεξαγωγή των σεμιναρίων και τον κύριο Βαρθολομαίο Ιντζά, Διευθύνων Σύμβουλο του Ξενοδοχείου SEMIRAMIS City Hotel στην Ρόδο για την φιλοξενία.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια, τους δημοτικούς φορείς, τους χορηγούς μας, τους διάφορους συλλόγους, τις σχολές χορού, τα ΜΜΕ της Ρόδου, το Ξενοδοχείο SEMIRAMIS και φυσικά τους κατοίκους της Ρόδου, για το ενδιαφέρον, την συμμετοχή και συνάμα υποστήριξη αυτής της ανθρωπιστικής προσπάθειας.

 


 

  • Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας:

 

Ξενοδοχείο SEMIRAMIS

Δήμος Ρόδου

  • Ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς Επικοινωνίας:

 

Art and Life: