06.03.2016 - Η ΜΕΘΟΔΟΣ GADALA ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Το Εξειδικευμένο Κέντρο  Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA στο πλευρό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στον ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA βρέθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στον Δήμο της Καβάλας  για την διεξαγωγή δύο δίωρων σεμιναρίων oriental φιλανθρωπικής δράσης με θέμα «ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Τεχνικές παραδοσιακού ανατολίτικου χορού».

 

Τα εν λόγω σεμινάρια υλοποιούνται στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας φιλανθρωπικού χαρακτήρα με σύνθημα  «…ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟN ΚΑΡΚΙΝΟ …ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡEΙΑΣ», την οποία ξεκίνησε το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA τον Μάιο 2015 υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Ανατολίτικου Χορού M.E.D.W.OR.

 

Η σημαντική αυτή φιλανθρωπική δράση βρήκε υποστήριξη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λατινοαμερικάνικης Κουλτούρας Νομού Καβάλας «KAVALATINO», ο οποίος παραχώρησε την Αίθουσα Χορού του για την διεξαγωγή των σεμιναρίων.

 

Τα σεμινάρια αυθεντικού αιγυπτιακού χορού εισηγήθηκε η ελληνοαιγύπτια χορογράφος – χοροδιδάσκαλος, Διευθύντρια Χορού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, ιδρύτρια & δασκάλα της Εξειδικευμένης Σχολής Ανατολίτικου Χορού GADALA και συντάκτρια του διεθνώς αναγνωρισμένου από τον M.E.D.W.OR. Τεχνικολογίου Ανατολίτικου Χορού, κα Φωτεινή Gadala.

 

Όπως εξηγεί η κα Gadala: «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που χαρακτηρίζεται από διττό σκοπό: από τη μία, την ανοιχτή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού γύρω από την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού (Οριεντάλ) στην αντιμετώπιση του καρκίνου, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης γύρω από τις συχνότερες δυσκολίες που συναντούν σήμερα οι γυναίκες, και ειδικότερα την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου, κι από την άλλη, τη σωστή αντίληψη και την σε βάθος κατανόηση του παρεξηγημένου ανατολίτικου χορού και τη διάδοση της πλούσιας αραβικής φιλοσοφίας, της παράδοσης και της λαϊκής τέχνης της Αιγύπτου».

 

Τα σεμινάρια στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία, βρίσκοντας υποστήριξη από πλήθος φορέων και συνανθρώπων μας που συνέβαλαν με την παρουσία τους στον σκοπό μας. Μέρος των εσόδων διατέθηκαν για την ενίσχυση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

 

Την λήξη των σεμιναρίων ακολούθησε η βράβευση, που πραγματοποίησε η κα Φωτεινή Gadala εκ μέρους του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κυρίου Ιωάννη Μαρωνίτη, με Τιμητική Διάκριση για το έργο του και την προσφορά του στον άνθρωπο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Χειρουργό, Διευθυντή Κλινικής Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», κ. Ευάγγελο Φιλλόπουλο.

 

Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων μας τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας», κος Παναγιώτης Αγαπητός.

 

Με τη σειρά μας θα θέλαμε κι εμείς να ευχαριστήσουμε και προσωπικά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λατινοαμερικάνικης Κουλτούρας Νομού Καβάλας «KAVALATINO», για την παραχώρηση της αίθουσας χορού για την διεξαγωγή των σεμιναρίων και τον κύριο Αλέξανδρο Βασιλικό, Διευθύνων Σύμβουλο του Ξενοδοχείου GALAXY Hotel του Ομίλου AIROTEL στην Καβάλα για την φιλοξενία.

 

Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια, τους δημοτικούς φορείς, τους χορηγούς μας, τους διάφορους συλλόγους, τις σχολές χορού, τα ΜΜΕ της Καβάλας, το Ξενοδοχείο GALAXY και φυσικά τους κατοίκους της Καβάλας, της Ξάνθης, της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών, για το ενδιαφέρον, την συμμετοχή και συνάμα υποστήριξη αυτής της ανθρωπιστικής προσπάθειας.