19.03.2017 - ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ GADALA ΣΤΗ ΡΟΔΟ... ΟΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΟΡΙΕΝΤΑΛ ΧΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΔΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ UNESCO!

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA,  που λειτουργεί πλέον ως Πιστοποιημένο  ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.1 & Αναγνωρισμένο Εκπαιδευτήριο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, βρέθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017  στο όμορφο νησί της ΡΟΔΟΥ για τη διεξαγωγή των 2 δίωρων σεμιναρίων oriental φιλανθρωπικής δράσης με θέμα «ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Τεχνικές παραδοσιακού ανατολίτικου χορού».

 

 

Τα εν λόγω σεμινάρια υλοποιούνται στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας φιλανθρωπικού χαρακτήρα με σύνθημα «…ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟN ΚΑΡΚΙΝΟ …ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡEΙΑΣ», την οποία ξεκίνησε το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA το Μάιο 2015 υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Ανατολίτικου Χορού M.E.D.W.OR.

 

 

Η αρχή έγινε στις 23 & 24 Μαΐου 2015 στην πόλη της Ρόδου με τη διεξαγωγή δύο τρίωρων σεμιναρίων φιλανθρωπικής δράσης με θέμα «ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Τεχνικές παραδοσιακού ανατολίτικου χορού». Η καμπάνια πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, καθώς και του Παγκόσμιου Οργανισμού Ανατολίτικου Χορού M.E.D.W.OR.

 

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που χαρακτηρίζεται από διττό σκοπό:

από τη μία, την ανοιχτή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού γύρω από την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού (Οριεντάλ) στην αντιμετώπιση του καρκίνου, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης γύρω από τις συχνότερες δυσκολίες που συναντούν σήμερα οι γυναίκες, και ειδικότερα την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου,

κι από την άλλη, τη σωστή αντίληψη και την σε βάθος κατανόηση του παρεξηγημένου ανατολίτικου χορού και τη διάδοση της πλούσιας αραβικής φιλοσοφίας, της παράδοσης και της λαϊκής τέχνης της Αιγύπτου.

 

Η σημαντική αυτή φιλανθρωπική δράση βρήκε υποστήριξη από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) του Δήμου Ρόδου, ο οποίος παραχώρησε την Αίθουσα Χορού του Νηρέα για την διεξαγωγή των σεμιναρίων για το σκοπό αυτό.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

Τα σεμινάρια εισηγήθηκε η ελληνοαιγύπτια χορογράφος – χοροδιδάσκαλος, Διευθύντρια Χορού του Ομίλου για τηνUNESCO Πειραιώς & Νήσων, ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA και συντάκτρια του διεθνώς αναγνωρισμένου από τον M.E.D.W.OR. Τεχνικολογίου Ανατολίτικου Χορού, κα Φωτεινή Gadala.

 

Την έναρξη της καμπάνιας σηματοδότησε η απονομή, που πραγματοποίησε η κα Φωτεινή Gadala εκ μέρους του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κύριο Ιωάννη Μαρωνίτη, Τιμητικής Διάκρισης για το έργο της και την προσφορά της στον άνθρωπο, στην Προέδρο του Παραρτήματος Ρόδου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας , κα Μαρία Κούκουλα.

 

Όπως εξηγεί η κα Φωτεινή Gadala: «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που χαρακτηρίζεται από διττό σκοπό: από τη μία, την ανοιχτή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού γύρω από την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού (Οριεντάλ) στην αντιμετώπιση του καρκίνου, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης γύρω από τις συχνότερες δυσκολίες που συναντούν σήμερα οι γυναίκες, και ειδικότερα την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου, κι από την άλλη, τη σωστή αντίληψη και τη σε βάθος κατανόηση του παρεξηγημένου ανατολίτικου χορού και τη διάδοση της πλούσιας αραβικής φιλοσοφίας, της παράδοσης και της λαϊκής τέχνης της Αιγύπτου».

 

Τα σεμινάρια στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Μέρος των εσόδων διατέθηκαν για την ενίσχυση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας - Παράρτημα Ρόδου.

Η κα Φωτεινή Gadala με την πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας - Παραρτήματος Ρόδου, κα Μαρία Κούκουλα 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια, τους δημοτικούς φορείς, του διάφορους συλλόγους, τα ΜΜΕ της Ρόδου και κυρίως τους κατοίκους της Ρόδου, για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή και συνάμα υποστήριξη αυτής της ανθρωπιστικής προσπάθειας.

 

Ο επόμενος κύκλος σεμιναρίων για τον ίδιο σκοπό θα διεξαχθεί στο Δήμο της Ρόδου τον Νοέμβρη 2017.

 

 


Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη:

 τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων

Ευχαριστούμε θερμά τον χορηγό μας:

Ξενοδοχείο SEMIRAMIS

 

Ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς Επικοινωνίας:

Art and Life

 

Η ΡΟΔΙΑΚΗ

 

Η ΕΡΤ

 

Ευχαριστούμε θερμά το Χορηγό Μεταφοράς:

<<< ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ >>>