23.09.2017 - ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ GADALA ΣΤΗ MYKONO... ΟΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΟΡΙΕΝΤΑΛ ΧΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ!

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA,  που λειτουργεί πλέον ως Πιστοποιημένο  ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.1 & Αναγνωρισμένο Εκπαιδευτήριο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, βρέθηκε τo Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 στο όμορφο νησί της ΜΥΚΟΝΟΥ για τη διεξαγωγή των δύο δίωρων σεμιναρίων bellydance φιλανθρωπικής δράσης με θέμα «ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Τεχνικές παραδοσιακών ανατολίτικων χορών».

Τα εν λόγω σεμινάρια υλοποιούνται στα πλαίσια των παράλληλων πολιτιστικών δράσεων για την στήριξη του έργου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μυκόνου <Δύναμη Ψυχής>. Εμπνεύστρια των δράσεων αυτών είναι η κα Κορίνη Μαρία, χορογράφος χοροδιδάσκαλος και ιδρύτρια της σχολής «SHALL WE DANCE ACADEMY MYKONOS».

Η σημαντική αυτή φιλανθρωπική δράση βρήκε υποστήριξη από το πανέμορφο ξενοδοχείο "LETO HOTEL MYKONOS" στην καρδιά της χώρας της Μυκόνου το οποίο παραχώρησε την αίθουσα για την διεξαγωγή των σεμιναρίων για το σκοπό αυτό.

♦ Η κα Φωτεινή Gadala με την εμπνεύστρια των δράσεων, κα Κορίνη Μαρία και την χορηγό, ιδιοκτήτρια του LETO HOTEL MYKONOS, κα Παντεζοπούλου Κατερίνα 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Τα σεμινάρια εισηγήθηκε η ελληνοαιγύπτια χορογράφος – χοροδιδάσκαλος, Διευθύντρια Χορού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA και συντάκτρια του διεθνώς αναγνωρισμένου από τον M.E.D.W.OR. Τεχνικολογίου Ανατολίτικου Χορού, κα Φωτεινή Gadala.

 

Όπως εξηγεί η κα Φωτεινή Gadala: «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που χαρακτηρίζεται από διττό σκοπό: από τη μία, την ανοιχτή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού γύρω από την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού (Οριεντάλ) στην αντιμετώπιση του καρκίνου, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης γύρω από τις συχνότερες δυσκολίες που συναντούν σήμερα οι γυναίκες, και ειδικότερα την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου, κι από την άλλη, τη σωστή αντίληψη και τη σε βάθος κατανόηση του παρεξηγημένου ανατολίτικου χορού και τη διάδοση της πλούσιας αραβικής φιλοσοφίας, της παράδοσης και της λαϊκής τέχνης της Αιγύπτου».

 

Τα σεμινάρια στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Μέρος των εσόδων διατέθηκαν για την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μυκόνου.

Η κα Φωτεινή Gadala με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μυκόνου 
♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια, τους δημοτικούς φορείς, τους χορηγούς, τους διάφορους συλλόγους, τα ΜΜΕ της Μυκόνου και κυρίως τους κατοίκους της Μυκόνου, για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή και συνάμα υποστήριξη αυτής της ανθρωπιστικής προσπάθειας.

Ο επόμενος κύκλος σεμιναρίων για τον ίδιο σκοπό θα διεξαχθεί στη χώρα της Μύκονου τον Μάρτιο 2017.

Έγραψαν για εμάς...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στη σχολή χορού «SHALL WE DANCE ACADEMY MYKONOS», στη μπάντα «LA CUCARACHA BAND” και στο γυμναστήριο «MYKONOS GYM» για το πολύ όμορφο βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Μαρία Κορίνη και τον Παναγιώτη Μουγγό που οργάνωσαν την εκδήλωση και που πάντα είναι κοντά στο Σύλλογο μας και μας στηρίζουν σε κάθε προσπάθεια. Το ποσό που συγκεντρώθηκε εκείνο το βράδυ έφτασε τα 1157,20€.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη γενναιόδωρη υποστήριξη σας!!!

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πολύ ταλαντούχα Φωτεινή Γκαντάλλα για τα σεμινάρια χορού της κοιλιάς στις 23 Σεπτεμβρίου και για την ευγενική δωρεά της.

Ανυπομονούμε να την καλωσορίσουμε ξανά στο νησί μας σύντομα!