09.09.2017 - ...ΕΚΛΕΨΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Η 15ΜΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΣΤΟ 11 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ "Ν.ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ" ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ!

7,8 & 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :  11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ "Ν.ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ" | ΣΙΦΝΟΣ

...ΓΙΑ 1η ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ!

Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με την Επαγγελματική ομάδα παραδοσιακού αιγυπτιακού χορού GADALA εκπροσώπησε την Αιγύπτο στο 11ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας " Ν. ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ" που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 7,8 και 9 Σεπτέμβρη στην μαγευτική Σίφνο!

Η κα Φωτεινή Gadala με την επαγγελματική ομάδα αιγυπτιακού χορού GADALA, τον Πρόεδρο του Ομίλου Unesco Πειραιώς & Νήσων, κο Ιωάννη Μαρωνίτη, τον αιγύπτιο κο Ahmet Attia με τη σύζυγό του κα Iman Abass ♦

Για 1η χρονιά... συμμετείχε η Αίγυπτος στο θεσμό αυτό!

♦ Η κα Φωτεινή Gadala με το Δήμαρχο Σίφνου, κο Ανδρέα Μπαμπούνη 

Μεγάλη η τιμή για το πλεόν αναγνωρισμένο εκπαιδευτήριο από το Υπουργείο Παιδείας * ΚΕ. ΔΙ. ΒΙ. Μ. 1 * Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορου GADALA που προσκλήθηκε απο τον Δήμο της Σίφνου και εκπροσώπησε με επιτυχιά την Αιγύπτο σε αυτό το βραβευμένο ως καλύτερο φεστιβάλ γαστρονομίας της Ευρώπης!

 O περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κος Χατζημάρκου Γιώργος στο περίπτερο της Αιγύπτου 

♦ Η κα Φωτεινή Gadala με τον Πρόεδρο του Ομίλου Unesco Πειραιώς & Νήσων, κο Ιωάννη Μαρωνίτη και τους πολιτευτές Κυκλάδων κα Κατερίνα Μονογυιού και κο Γιώργο Βακόνδιο. ♦

Για 1η χρονιά... συμμετείχε η Αίγυπτος στο θεσμό αυτό!Το 11ο στη σειρά Φεστιβάλ αφιερωμένο στον Νικόλαο Τσελεμεντέ, που συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σίφνου, φιλοξένησε προϊόντα και αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές, προωθώντας ταυτόχρονα μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις - για μικρούς και μεγάλους- τη σπουδαιότητα της σωστής διατροφής. Έχει στο “βιογραφικό” του το ΧΡΥΣΟ Βραβείο «European gastronomic Festival 2016» και ΑΣΗΜΕΝΙΟ Βραβείο στα Best City Awards 2016, τη συλλογική προσπάθεια και την εθελοντική προσφορά όλων των συμμετεχόντων, στοχεύει στην προβολή των τοπικών προϊόντων της κυκλαδίτικης γης και στην ανάδειξη της ξεχωριστής γαστρονομίας.

Οι πάνω από 7.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσια παραδοσιακά εδέσματα της ελληνικής και διεθνούς γαστρονομίας που ετοίμασαν περισσότερες από 30 εκπροσωπείες καθώς και να παρακολουθήσουν διεθνή παραδοσιακά μουσικοχορευτικά δρώμενα!
|||    Για 11η χρονιά, στη γενέτειρα του Νικόλαου Τσελεμεντέ, του «προκαθήμενου» της ελληνικής γαστρονομίας, στη Σίφνο, οργανώθηκε από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου το «Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές» και για πρώτη φορά τέθηκε και υπο την Αιγίδα του ομίλου Unesco Πειραιώς & Νήσων!  Οι μυρωδιές και οι γεύσεις από τους καβουρμάδες και τους λαχανοντολμάδες της Θράκης «συνάντησαν», τα γαμοπίλαφα της Κρήτης, τις μοσχομυριστές λούζες της Μυκόνου, το λευκό τόνο φρικασέ και το αυγοτάραχο ξιφία από την Κάλυμνο, τους κολοκυθοκεφτέδες και τις πικάντικες μελιτζανοσαλάτες της Σαντορίνης, την κολοκυθοτυρόπιτα (μπατζίνα) της Καρδίτσας, τα λουκούμια της Σύρου, τα αμυγδαλωτά της Καρπάθου και τις ατελείωτες ποικιλίες τυριών από τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η ρακή, το τσίπουρο, τα αρωματικά ή γλυκά κρασιά της Σαντορίνης και της Σάμου μπλέκονταν μεταξύ τους και ωθούσαν τους χιλιάδες επισκέπτες του φεστιβάλ να χορεύουν σε νησιώτικους ρυθμούς, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, στα στενά του Αρτεμώνα. Φυσικά, ξεχωριστή θέση σε όλη αυτή την πανδαισία γεύσεων, αρωμάτων, ήχων και εικόνων κατείχε η πατρίδα του Τσελεμεντέ, η Σίφνος, με τις ρεβυθόσουπες και τα μαστέλο. Το φεστιβάλ είχε διεθνή απήχηση, καθώς υπήρξαν και αντιπροσωπίες της Ρωσίας και της Αιγύπτου που παρουσίασαν τις δικές τους σπεσιαλιτέ. Οι εκπρόσωποι κάθε περιοχής είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν και να παρουσιάσουν συνταγές από τις ιδιαίτερές τους πατρίδες, ενώ υπήρχαν και τα «Παιδομαγειρέματα» που στόχευαν στον προσανατολισμό των παιδιών στην υγιεινή διατροφή.    |||
Η Χορευτική Ομάδα GADALA είχε την τιμή, για άλλη μια φορά, να εκπροσωπήσει στη μεγάλη αυτή γιορτή την Αίγυπτο παρουσιάζοντας ένα αυθεντικό... λαογραφικό χορευτικό show με σκοπό την προώθηση της πλούσιας παράδοσης και λαϊκής τέχνης της Αιγύπτου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελληνοαιγύπτιας χορογράφου - χοροδιδασκάλου, πιστοποιημένης εκπαιδεύτριας κα Gadala Φωτεινής.

Η κα Φωτεινή Gadala ευχαριστεί ιδιαιτέρως την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλόγου Σίφνου κα Νάδαλη Μαρία, το Δήμαρχο της Σίφνου, κο Μπαμπούνη Ανδρέα όπως επίσης τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κο Χατζημάρκο Γιώργο και τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κο Λεονταρίτη Γιώργο για την τιμή που της έδωσαν για άλλη μια φορά να εκπροσωπήσει η ίδια και η Επαγγελματική Χορευτική Ομάδα της την χώρα από την οποία κατάγεται στο φεστιβάλ αυτό, καθώς και για την ευκαιρία που της δόθηκε να παρουσιάσει τον παραδοσιακό αυθεντικό αιγυπτιακό χορό.
  Η κα Φωτεινή Gadala με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κο Χατζημάρκου Γιώργο  
  Η κα Φωτεινή Gadala με την πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου, Κα Ναδάλη Μαρία, στο περίπτερο της Αιγύπτου 
♦ Η κα Φωτεινή Gadala με τον Δήμαρχο Σίφνου, κο Ανδρέα Μπαμπούνη 
  Η κα Φωτεινή Gadala με την εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου, κα Ρόνια Ανασταστιάδου 
Η κα Φωτεινή Gadala ευχαριστεί δημόσια την ομάδα που επιμελήθηκε την γαστρονομία της Αιγύπτου! Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κο Ahmet Attia και στην σύζυγό του κα Iman Abass όπως επίσης και στην κα Marem Azez και κα Hoda Ghonim για την άψογη συνεργασία!
♦ Στιγμιότυπα από την ζωντανή παρουσίαση της συνταγής "φαλάφελ" από την κα Iman Abass ♦
Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να συγχαρούμε τους εξαιρετικούς επαγγελματίες χορευτές της Επαγγελματικής Ομάδας Παραδοσιακού Ανατολίτικου χορού GADALA καθώς και τους σπουδαστές του Εξειδικευμένου Κέντρου Ανατολίτικου Χορού GADALA για την επιτυχημένη παρουσίαση και συμμετοχή τους, καθώς και όλα τα χορευτικά συγκροτήματα που λάβανε μέρος εκπροσωπώντας τις 30 και αποστολές...  και προσφέραν ένα μοναδικά υπέροχο θέαμα!
Το Κ.Δ.Β.Μ. GADALA εκφράζει τις ευχαριστίες του στους φορείς της Σίφνου για την καταπληκτική φιλοξενία!
 
Η ιδρύτρια  του Εξειδικευμένου Κέντρου Ανατολίτικου Χορού GADALA και Διευθύντρια Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων κα Φωτεινή Gadala δήλωσε:
 
«Είμαι πολύ χαρούμενη που έλαβα μέρος σε αυτό το θεσμό με την συμμετοχή 30 και πλέον αποστολές να συνθέτουν μία και μοναδική εξωτική εικόνα! Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ τη χώρα από την οποία κατάγομαι, τον πλούσιο Αιγυπτιακό πολιτισμό, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τη λαϊκή τέχνη! Συγχαρητήρια στους Διοργανωτές, σε όλους του συντελεστές και σε όλους του συμμετέχοντες! »

  Η κα Φωτεινή Gadala με το βουλευτή Κυκλάδων, κο Αντώνη Συρίγο 

  Η κα Φωτεινή Gadala με τον εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου, κο Γιάννη Αντάρτη, στο περίπτερο της Αιγύπτου 

  Η κα Φωτεινή Gadala με την εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου, κα Σοφία Κατζηλιέρη, στο περίπτερο της Αιγύπτου