12.03.2023 - ...ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "Α.& Μ. ΚΑΛΟΥΤΑ" ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΤΗΣΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΣ ...ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!

ΚΥΡΙΑΚΗ,  12  ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ "Α.&.Μ. ΚΑΛΟΥΤΑ" - ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία το Εξειδικευμένο, Εκπαιδευτικό, Πολιτιστικό, Εξεταστικό Κέντρο Διδασκαλίας Αραβικών Χορών GADALA διοργάνωσε την Ελληνο-Αραβική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο θέατρο του Πολυχώρου "Αννα & Μαρία  Καλουτά" του Δήμου Αθηναίων!

 

Η μουσικοχορευτική εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας διεξήχθει την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και είχε ιδιαίτερη ανταπόκριση από το κοινό! Μέρος των εσόδων διατέθηκε για την ενίσχυση του σημαντικού έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ενώ τέλεσε υπό την αιγίδα: του Παγκόσμιου Οργανισμού Διαφύλαξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς M.E.D.W.OR. και του MULTINATIONAL  FRIENDSHIP FORUM.

 

 

Με μεγάλη συγκίνηση υποδέχτηκε τους παρευρισκόμενους και χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η διακεκριμένη Εκπαιδεύτρια, Χορογράφος και ιδρύτρια του «Κέντρου», κ. Φωτεινή Γκαντάλλα, ανέφερε πως: «Ως ιδρύτρια του εξειδικευμένου κέντρου αραβικών χορών «GADALA», θα ήθελα να σας καλωσορίσω σε αυτή την όμορφη γιορτή, σε αυτή την πολυπολιτισμική χορευτική βραδιά, που διοργανώσαμε με μεγάλη χαρά, ώστε να συμβάλουμε στην οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, καθώς μέρος των εσόδων αυτής της φιλανθρωπικής εκδήλωσης θα πάνε για το έργο της Ε.Α.Ε., με την οποία συνεργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί δίπλα της.»

 

 

 

Ακόμη, η ελληνοαιγύπτια χοροδιδάσκαλος κ. Γκαντάλλα είπε μεταξύ άλλων πως: «Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Να ενημερώσω ότι για όλο αυτό που θα δείτε συμμετέχουν πάνω από 100 εθελοντές. Ευχόμαστε να το χαρείτε και να ταξιδέψετε μαζί μας σε όλες αυτές τις όμορφες γωνιές του κόσμου μας.».

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς ξεκίνησε με μουσική και τραγούδια ερμηνευμένα από  δύο εκλεκτούς  καλλιτέχνες, την κ. Μαρίνα Μανωλάκου και τον κ. Λευτέρη Μαυρομμάτη με τη συνοδεία του στα πλήκτρα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μια ιστορική αναφορά στη διαδρομή και στο έργο του πρότυπου πιστοποιημένου και εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικων Χορών «Gadala», το οποίο ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2005, στη μνήμη του Αιγύπτιου Χουσεΐν Ελ Γκαντάλλα, πατέρα της ιδρύτριας κ. Φωτεινής Γκαντάλα, με σκοπό την προώθηση του ανατολίτικου χορού της πλούσιας αιγυπτιακής κουλτούρας.

Αναφερθήκαμε στο ότι το Κέντρο μας παρέχει έγκυρους τίτλους σπουδών, αναγνωρισμένους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στο Εξωτερικό, ενώ διανύοντας από το 2005 έως σήμερα μία καταξιωμένη πορεία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης, αποτελεί την πλέον αρμόδια και εξειδικευμένη επαγγελματική σχολή διδασκαλίας ανατολίτικου χορού και πιστοποιημένο εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και εξεταστικό κέντρο στην Ελλάδα.


Επίσης, αναφερθήκαμε πως το Κέντρο «GADALA» έχει μακρά παράδοση στην πολιτιστική, φιλανθρωπική και κοινωνική δράση, και στηρίζει ενεργά τις γυναίκες με καρκίνο. Μάλιστα, στην έδρα της Σχολής ανακοινώσαμε οτι  πραγματοποιούνται κύκλοι δωρεάν προγράμματος, με μαθήματα και βιωματικά σεμινάρια αυθεντικού «οριεντάλ», για γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

(κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί)

Στη συνέχεια της εκδήλωσης υπήρξε μία εκτενής αναφορά στο διαχρονικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της Ε.Α.Ε., και αμέσως μετά η κ. Γκαντάλα πρόσφερε τιμητική πλακέτα στην Πρόεδρο του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε., κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, ως μια αναγνώριση της προσφοράς της Ε.Α.Ε. στον άνθρωπο.

 

♦ Η κα Φωτεινή Gadala μαζί  με την κα Ελισσάβετ Γεωργιάδου, πρόεδρο του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ♦

 

Παραλαμβάνοντας τον συμβολικό έπαινο, η κ. Γεωργιάδου είπε μεταξύ άλλων πως: «Θέλω να αναφέρω εκ μέρους του Προέδρου μας κ. Ευάγγελου Φιλόπουλου τις θερμές του ευχαριστίες, τους φιλικούς του χαιρετισμούς γι’ αυτήν την ωραία φιλανθρωπική εκδήλωση, που πραγματικά παρουσιάζει και όλο το έργο της Ε.Α.Ε.. Παράλληλα, θέλω να συμπληρώσω ότι είμαστε εδώ περίπου 35 μέλη του Παραρτήματός μας, μεταξύ των οποίων είναι η Αντιπρόεδρός μας κ. Μοσχούλα Μπέστα, η Γραμματέας μας κ. Μαρία Στασινοπούλου, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. μας κ. Φωτεινή Ρόδη.

 

Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Κέντρο Ανατολίτικου Χορού και τη Φωτεινή Γκαντάλα, η οποία είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια δίπλα μας, μας στηρίζει, ακόμη και με δωρεάν μαθήματα. Είναι πάντα δίπλα στην Ε.Α.Ε..».

 

Συνεχίζοντας, η κ. Γεωργιάδου είπε μεταξύ άλλων πως: «Όμως, σήμερα μέσα σε όλα τα άλλα σε αυτήν την όμορφη φιλανθρωπική εκδήλωση, τιμάται η γυναίκα. Μια γυναίκα, η οποία θα παρουσιαστεί και μέσα από τα χορευτικά σχήματα, που δημιούργησε πολύ ωραία η Φωτεινή, και θα μας παρουσιάσει, όπως μας είπε, τη ζωή των γυναικών της Αιγύπτου και τη σύγχρονη εποχή. Όμως, μέσα από όλη αυτήν την εκδήλωση, στην ουσία τιμάται η γυναίκα, διαχρονικά, σε όλη τη διαδρομή της, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της. Για όλα αυτά, λοιπόν, θα μας μιλήσει η εθελόντρια και μέλος μας, κ. Ουρανία Κουτούλα, η οποία θα παρουσιάσει τη γυναίκα σε αυτές τις μορφές. Τη γυναίκα την επιστήμονα, την αγρότισσα, τη νοικοκυρά, γενικώς τη γυναίκα, μέσα από τους αιώνες και τα σημερινά φαινόμενα, τα οποία τρέχουν σε βάρος τους, σε βάρος των διεκδικήσεων και των αγώνων τους.
Και πάλι ευχαριστούμε, ελπίζοντας ότι σύντομα θα συνεργαστούμε πάλι.».

♦ Στιγμιότυπο από την εισήγηση της κας Ουρανίας Κουτούλα, ως εθελόντρια και μέλος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ.. της Ε.Α.Ε, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας, συνταξιούχος της Δ.Ε.Η και μέλος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας ♦

 

Η  απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας, συνταξιούχος της Δ.Ε.Η., μέλος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας και εθελόντρια του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ.. της Ε.Α.Ε., κα Ουρανία Κουτούλα, μίλησε εκτενώς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ξετυλίγοντας λεπτομερώς τα ιστορικά γεγονότα, που συνδέονται με τους διαχρονικούς αγώνες της Γυναίκας, αλλά και τις κατακτήσεις που πέτυχαν ή δεν πέτυχαν.

 

Μεγάλη τιμή για την εκδήλωση μας η παρουσία της Εντεταλμένης Περιφερειακής Σύμβουλου Εθελοντισμού Περιφέρειας Αττικής κ. Ευγενίας Μπαρμπαγιάννη. Η  ιδρύτρια του «Κέντρου», κ. Φωτεινή Γκαντάλλα, πρόσφερε τιμητική πλακέτα τιμώντας το έργο της και την προσφορά της στον πολιτισμό. Η και Ευγενία Μπαρμπαγιάννη χαιρέτισε την εκδηλωσής μας και επιβραύσε την δράση του ΕΠΕΚ GADALA και μεγάλη σημασία του εθελοντισμού.

♦ Η κα Φωτεινή Gadala μαζί  με την κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Εθελοντισμού Περιφέρειας Αττικής ♦
 
Παράλληλα  κ. Φωτεινή Γκαντάλλα πρόσφερε ευχαριστηρίο χορηγού στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Data Type και ονομαστικό δίπλωμα εθελοντικής προσφοράς στις σπουδάστριες του για την ανιδιοτελή συμμετοχής τους στην φιλανθρωπική μας εκδήλωση. 
Η και Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, με την ίδιοτητας της ως προέδρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου Data Type παρέλαβε το ευχαριστήριο χορηγού και ευχαρίστησε την κα Φωτεινή Γκαντάλλα για την προσκλήση της. Δήλωσε επίσης ότι ο Όμιλος Data Type δέχτηκε με μεγάλη χαρά να αναλάβει την επιμέλεια του μακιγιάζ των χορευτριών της εκδήλωσης μας ως χορηγός!
♦ Η κα Φωτεινή Gadala μαζί  με την κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Εθελοντισμού Περιφέρειας Αττικής, ιδρύτρια του Εκπαιδευτικού Ομίλου Data Type και τις εθελόντριες σπουδάστριες μακιγιέρ της Data Type μετά από την απονομή των ευχαριστηρίων τους για την ανιδιοτελή του συμμετοχή στην εκδήλωση ♦
 

 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με διάφορα χορευτικά σχήματα, τα οποία παρουσίαζαν εμπνευσμένες χορογραφίες, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού!

 

Όλοι οι συμμετέχοντες και  το κοινό υποδέχτηκαν με μεγάλη έκπληξη τις χορευτικές εμφανίσεις των επαγγελματικών χορευτικών ομάδων του Ε.Π.Ε.Κ. GADALA , πριν από τις οποίες διαβαζόταν και το ιστορικό υπόβαθρο που τις περιβάλλει και αποτέλεσε την έμπνευση της δημιουργίας τους.

 

Καθόλη την διάρκεια παρασιάστηκαν ομαδικές χορογραφίες μουντέρνου - σύγχρονου ύφους με οριεντάλ -ανατολίτικα στοιχεία,  σύγχρονοι χοροί σε αραβική και ελληνική μουσική, χοροί με πέπλα, ελληνικά και αραβικά τσιφτετέλια, harem style κ.α. 

 

♦ Ελληνικό Τσιφτετέλι - Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της χορευτικής ομάδα του ΕΠΕΚ GADALA  ♦
 
♦ Harem style - Ανατολίτικος χορός στο πάτωμα - Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της χορευτικής ομάδας του ΕΠΕΚ GADALA  ♦
♦ Tarab - Συγχρονος αιγυπτιακός χορός - Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της χορευτικής ομάδας του ΕΠΕΚ GADALA  ♦
♦ Χορός με πέπλα - Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της χορευτικής ομάδας του ΕΠΕΚ GADALA  ♦
 
♦ Ορχηστρική Αραβική Μουσική - Συγχρονος αιγυπτιακός χορός - Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της χορευτικής ομάδας του ΕΠΕΚ GADALA  ♦
 
 
Επίσης παρασιάστηκαν οι παρακάτω εντυπωσιακές ατομικές χορογραφίες - solo  από μέλη των επαγγελματικών χορευτικών ομάδων του Ε.Π.Ε.Κ. GADALA.  Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις σπουδάστριές μας για την όμορφη παρουσία τους!!!
 
Η Αθηνά Κονορτου, πτυχιούχος του τμήματος επαγγελματιών χορευτών της Μεδόθου Gadala, τελειόφοιτος του τμήματος δ. χοροδιδασκάλων του κέντρου μας, επίσημος εκπρόσωπος και συνεργάτη μας στη Βόρεια Ελλάδα παρουσίασε μια χορογραφία αφιέρωμα στην χρυσή εποχή του Αιγυπτιακού κινηματογράφου "GOLDEN ERA". (Egyptian Legends of Belly Dance Golden Era Crasic Oriental Dance)
 
Η Ελένη Παντελόγλου, σπουδάστρια του κέντρου μας, παρουσίασε μια χορογραφία με πέπλο σε γνωστό ελληνικό τσιφτετέλι.
 
 
Η Μαρία Πολύζου σπουδάστρια του κέντρου μας, παρουσίασε χορογραφίες με φτερά και σπαθί σε αραβική και τούρκικη μουσική. (Belly dance with isis wings, oriental dance with sword) 
 
 
Η Ελσα Χαρδαλούπα, πτυχιούχος του τμήματος επαγγελματιών χορευτών Μεδόθου Gadala, του κέντρου μας, παρουσίασε χορογραφία με πέπλο σε γνωστό αραβικό τραγούδι  (Belly dance with veil or veils) 
 
 
.
Η Αργυρώ Κοντελέ, πτυχιούχος του τμήματος επαγγελματιών χορευτών Mεθόδου Gadala, του κέντρου μας, παρουσίασε σύγχρονη χορογραφία σε γνωστή αραβική μουσική
 
Η Μαρία Χαραλάμπους, πτυχιούχος του τμήματος επαγγελματιών χορευτών της Μεδόθου Gadala, τελειόφοιτος του τμήματος δοκίμων χοροδιδασκάλων του κέντρου μας, παρουσίασε μια χορογραφία με κεριά, χορός τελετουργικός γνωστός στις αραβικές χώρες με τα όνοματα : Belly Dance with Shamadan, Oriental Dance with Candelabra, Raqs shamadan, Egyptian Belly Dance with Brass Candles Holder
 
 
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης επίσης η ιδρύτρια του Ε.Π.Ε.Κ. GADALA, κ. Φωτεινή Γκαντάλλα, ευχαρίστησε και τους υπόλοιπους χορηγούς της εκδήλωσης : FGMSmarketing, Κάβα Νέκταρ και Πύρραnews.
 
Με μεγάλη χαρά δε πρόσφερε  κ. Φωτεινή Γκαντάλλα, την ευχαριστήρια πλακέτα χορηγού επικοινωνίας προσωπικά στην κα Παναγιώτα Σούγια, δημοσιογράφο του Πυρραnews που παρευρέθηκε κοντά μας. Η διαδικτυακή εφημερίδα Πύρραnews ανέλαβε την επικοινωνία της εκδήλωσης μας και η εκπρόσωπος της κα Παναγιώτα Σούγια που επιμελήθηκε το ρεπορτάζ δήλωσε μεταξύ άλλων πως:   «Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Γκαντάλα για την τιμή που μας κάνατε να παραβρεθούμε σε αυτή την υπέροχη φιλανθρωπική εκδήλωση, που περιλαμβάνει και τον «ιερό» σκοπό της οικονομικής ενίσχυσης της Ε.Α.Ε.. Από την πλευρά μας να ξέρετε πως θα είμαστε πάντοτε κοντά σας σε κάθε ανάλογη εκδήλωση. Πολλά συγχαρητήρια. «Μαμπρούκ».». 
 

♦ Η κα Φωτεινή Gadala μαζί  με την κα Παναγιώτα Σούγια ♦

 

Τιμητικοί έπαινοι απονεμήθηκαν επίσης σε όλες της χορεύτριες  της Επαγγελματικής Ομάδας Σύγχρονου Χορού GADALA σε αναγνώριση και εκτίμηση της προσφοράς στις φιλανθρωπικές, πολυπολιτισμικές και κοινωνικές δραστηριότητες του Εξειδικευμένου Κέντρου Ανατολίτικου Χορού GADALA.

Η κα Γκαντάλλα Φωτεινή, ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Αραβικών Χορών GADALA θα ήθελε με μεγάλη της χαρά να συγχαρεί τους εξαιρετικούς επαγγελματίες χορευτές καθώς και τους σπουδαστές του Ε.Π.Ε.Κ.GADALA για την επιτυχημένη παρουσίαση & ανιδιοτελή συμμετοχή τους!

 

 

Ευχαριστούμε τους επισήμους καλεσμένους μας  από:

τον Δήμο Αθηναίων, την Νομαρχία Αττικής,  την Αιγυπτιακή  κοινότητα στην Ελλάδα, την Μαροκινή κοινότητα στην Ελλάδα, την Ε.Α.Ε. (Παράρτημα ΝΙΦΗΜ), τον χωρο της Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, τον χώρο πολιτισμού και Τέχνης, της επιχειρηματικότητας κ.α.

 

Ευχαριστούμε επίσης τους εθελοντές μας για την αμέριστη συμβολή τους και τους συντελεστές μας που στηρίζουν και υποστήριζουν τις δράσεις του ΕΠΕΚ Gadala.

Παρουσίαση: Ευαγγελία Λεώνη

Φωτογράφοι: Ευάγγελος Λειβαδίτης, Μαριλένα Φιλαείτη, Αλίνα Κέκη, Θάνος Γεωργίου  

Ήχος - Φώτα : Μιχάλης Αξλάνης

Βίντεο - μοντάζ : Ιωάννης Ξιρουχάκης

Υποδοχή - υποστήριξη: Φωτεινή Μέμμου, θωμάς Μπέλλος, Ευθύμης Ρικατσίνης 

 

Τέλος, με την ιδιότητά της ως Ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA, η κα Φωτεινή Gadala,  ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσοι σε μία τόσο δύσκολη περίοδο αποφασίσατε να στηρίξετε το σκοπό μας ενισχύοντας οικονομικά μέσα από την φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδήλωσή μας το ταμείο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Η συμμετοχή σας ήταν πολύτιμη και ουσιαστική, καθώς συνέβαλε στην επιτυχία της εκδήλωσης, η οποία ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη και παράλληλα παρέχει στο Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA την δύναμη να συνεχίσει το σπουδαίο καλλιτεχνικό και φιλανθρωπικό του όραμα και στο μέλλον.