03.09.2017 ...ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 5 ΗΠΕΙΡΩΝ" ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ !

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΩΝ"

 

Ένα μοναδικό θέαμα με χρώμα και άρωμα πολιτισμού πραγματοποιήθηκε στις 1, 2 και 3 του Σεπτέμβρη στο κατάμεστο ανοιχτό θέατρο του άλσους Βείκου στο Δήμο Γαλατσίου!


Ένα όμορφο ταξίδι στα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τις γεύσεις των χωρών των 5 ηπείρων!

Ένα τριήμερο αφιέρωμα στο πολιτισμό των 5 ηπείρων!

Μία σκέψη, μία επιθυμία της Διευθύντριας Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων κας Φωτεινής Gadala και του Διευθυντή Εξωτερικών Σχέσων του Ομίλου, κου Πάτρικ Τζότζεφ,  που γεννήθηκε και βρήκε θερμό συμπαραστάτη τον κο Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλογών και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική... αλλά και όλους τους διευθυντές του Ομίλου που συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της!

Ο Δήμος Γαλατσίου ανταποκρίθηκε άμεσα για την υλοποίηση του φεστιβάλ με θερμούς υποστορικτές: τον Δήμαρχο κο Γεώργιο Μαρκόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κο Μάνο Ελευθερίου. Η συμβολή και η βοήθεια του Δήμου Γαλατσίου όπως και των συνεργατών του αλλά και των εθελοντών του, ήταν πολύτιμη από την πρώτη στιγμή μέχρι και το τέλος! 

♦ Η κα Φωτεινή Gadala με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γαλατσίου, κο Μάνο Ελευθερίου και το Δημοτικό Σύμβουλο Γαλατσίου, κο Βασίλη Δερεδίνη ♦

 

45 και πάνω... ήταν οι Ελληνικοί & Ξένοι πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και αντιπροσωπείες ξένων χωρών που συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και επιτυχία στο τριήμερο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε μουσικές, χορούς και τραγούδια με παρουσιαστή, τον «σόουμαν» και Διευθυντή Θεάτρου του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων, κο Κώστα Βενετσάνο! Παράλληλα στον περιβάλλοντα χώρο του όμορφου ανοιχτού θεάτρου του Άλσους Βεΐκου λειτουργούσαν καλαίσθητα περίπτερα, όπου εκτίθεντο γευστικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης και άλλα παραδοσιακά αντικείμενα από όλον τον Κόσμο!

10.000 και πάνω... ήταν οι επισκέπτες, οι οποίοι απόλαυσαν αυτό το τριήμερο ποικιλόμορφο θέαμα! ...ανάμεσα στους πολυπληθείς θεατές διακρίναμε μεταξύ άλλωντον Δήμαρχο Γαλατσίου κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, την Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας κ. Αγγελική-Μαρία Ζήκου, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Βασίλη Δερεδίνη, τους πρέσβεις της Μολδαβίας και της Βουλγαρίας, τον Πρόεδρο της Αιγυπτιακής Κοινότητας στην Ελλάδα, κ. Αχμέτ Άτια καθώς και τον πρόεδρο της Αφρικανικής Κοινότητας Watoto, κο Abderrahim Zouhri.

♦ Η κα Φωτεινή Gadala με τον πρέσβη της Μολδαβίας στην Ελλάδα ♦

♦ Η κα Φωτεινή Gadala με τον πρέσβη της Βουλγαρίας στην Ελλάδα ♦

Με την ιδιότητά της ως Διευθύντρια Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων η κα Φωτεινή Gadala, βαθιά συγκινημένη και γεμάτη όμορφες αναμνήσεις, ευχαριστεί μέσα από την καρδιά της όλους όσους συνέβαλλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο εγχείρημα, το 1ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ του Ομίλου με εξαιρετική επιτυχία.

♦ Η κα Φωτεινή Gadala με τον πρόεδρο της Αφρικανικής Κοινότητας WATOTO και τον πρόεδρο της Αιγυπτιακής Κοινότητας στην Ελλάδα ♦

Η κα Φωτεινή Gadala νιώθει ευγνώμων για την τιμητική διάκριση που της απονεμήθηκε προκειμένου να τιμήσει την συνεισφορά της στις Δράσεις Πολιτισμού του Ομίλου και ευχαριστεί θερμά τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την αναγνώριση των προσπαθειών της.