08.03.2014 - Η ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ GADALA ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΩΣΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΑΡΑΒΙΚΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ GALA ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA γιορτάζει την ημέρα της γυναίκας σε μία Ελληνοαραβική Φιλανθρωπική Εκδήλωση υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων και του Παγκοσμίου Οργανισμού Ανατολίτικου Χορού M.E.D.W.OR. στην έδρα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας!

 

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, η Ελληνοαραβική Φιλανθρωπική Εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA υπό την αιγίδα του ΟΜΙΛΟΥ UNESCO Πειραιώς & Νήσων και του Παγκόσμου Οργανισμού Ανατολίτικου Χορού M.E.D.W.OR. και η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

 

Τους παρευρισκομένους υποδέχτηκε η ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Ανατολίτικου Χορού GADALA κα Φωτεινή Gadala και στη συνέχεια ακολούθησε η έναρξη της μουσικοχορευτικής παράστασης με τραγούδια από την Ανατολή και την Μικρά Ασία, τα οποία ερμήνευσε η ταλαντούχος τραγουδίστρια Μαρίνα Μανωλάκου με την συνοδεία εξαίρετων μουσικών. Στο βιολί ο Γιώργος Βασιλάκης, στο κανονάκι ο Μανώλης Καρπάθιος και στα κρουστά ο Άγγελος Κουσάκης, o Σταύρος Ασημενίδης και ο Γιώργης Δάβος. Φιλική συμμετοχή έκανε και ο τραγουδιστής Νίκος Μπουρνέλης.

 

Οι καλεσμένοι γεύτηκαν αιγυπτιακά εδέσματα υπό την επιμέλεια του chef Reda.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση παραδοσιακού χορού της Επαγγελματικής Παραδοσιακής Χορευτικής Ομάδας Gadala 

Η βραδιά απογειώθηκε με την παρουσίαση μοναδικών χορογραφιών βασισμένων στην πλούσια παράδοση και κουλτούρα της Αιγύπτου. Κατά την παρουσίαση των χορογραφιών, τις οποίες επιμελήθηκε η ίδια η κα Gadala, οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν διαφορετικές πτυχές της ιστορίας του αυθεντικού ανατολίτικου χορού και της εξέλιξής του στο βάθος των αιώνων, καθώς και ήθη και έθιμα του αραβικού πολιτισμού μέσα από την αφήγηση της ηθοποιού και συγγραφέως Αγγελικής Σάντορα.

 

Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να συγχαρούμε τους εξαιρετικούς επαγγελματίες χορευτές της Παραδοσιακής  Επαγγελματικής Χορευτικής Ομάδας GADALA, καθώς και τους σπουδαστές του Εξειδικευμένου Κέντρου Ανατολίτικου Χορού GADALA για την επιτυχημένη παρουσίαση και συμμετοχή τους, καθώς και όλους τους υπέροχους συνεργάτες και συντελεστές για τις εξαιρετικές υπηρεσίες τους.


Ακολούθησε η βράβευση της χορογράφου-χοροδιδασκάλου κας Φωτεινής Gadala με τιμητική διάκριση από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς & Νήσων. Το βραβείο της απένειμε ο Πρόξενος της Πρεσβείας της Αιγύπτου κος Mohamed Mahdi, ενώ στην συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι για την εθελοντική συμμέτοχη όλων των συντελεστών.

Η κα Φωτεινή Gadala με τον Πρόξενο της Πρεσβείας της Αιγύπτου Mohamed Mahdi,

 

Ως διοργανώτρια, η χορογράφος -χοροδιδάσκαλος κ. Φωτεινή Gadala ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον αξιότιμο κο Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) υπεύθυνο για την Ευρώπη και την Β. Αμερική, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε με θέρμη την καλλιτεχνική αυτή προσπάθεια φιλανθρωπικού χαρακτήρα, η οποία έγινε με σκοπό την προβολή της αξίας και της ποιότητας της πλούσιας αιγυπτιακής παράδοσης και κουλτούρας.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση παραδοσιακού χορού της Επαγγελματικής Παραδοσιακής Χορευτικής Ομάδας Gadala 

Ευχαριστούμε επίσης τους επισήμους καλεσμένους από τις πρεσβείες του αραβικού κόσμου, τον κo Mohammed Mahdi, Πρόξενο της Πρεσβείας της Αιγύπτου και τον κo. Mr. Ahmed Atelia, Πρόεδρο των μελών της Νεολαίας της Αιγύπτου, τους Διευθυντές Θεάτρου του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων κα Αγγελική Σάντορα και κο Κωστή Σαββιδάκη, καθώς και τον κο Χρήστο Χριστοφίδη, εκπρόσωπο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

 

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν προσωπικότητες από τον χώρο του Πολιτισμού, της Δημοσιογραφίας και της ελληνικής Επιχειρηματικότητας: ο κος Κώστας Βενετσάνος, ηθοποιός και τραγουδιστής, η κα Ευαγγελία Ξενοπούλου, Πρόεδρος του Σωματείου «Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελλόριζου», ο κος Δημήτρης Συλιβάκης, ιδιοκτήτης της εφημερίδας ''ΠΟΛΙΣ'' & της εταιρίας ‘ΑΝΟΔΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΔΟΜΗΣΗΣ’, ο κος Πέτρος Μασούρας, ιδιοκτήτης του PAROS BLUE DOLPHIN RESORT, η κα Εύη Αναστασίου υπεύθυνη για το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διευθύντρια της ΗEALTHY DELMA CLINICS, η κα Έλλη Κυριακού, παραγωγός, η κα Ελένη Τσάτσαρη, σοπράνο και ο κος Alexander Ahmed Mustafa, εκπρόσωπος της διαδικτυακής εφημερίδας E.G.R. NEWS.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην χορηγό της εκδήλωσης κα Εύη Αναστασίου (ΗEALTHY DELMA CLINICS), στον κο Δημήτρη Συλιβάκη (ΑΝΟΔΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΔΟΜΗΣΗΣ), στον κο Πέτρο Μασούρα (PAROS BLUE DOLPHIN RESORT) και στον κο Κωστή Σαββιδάκη (ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ‘ΣΥΝ ΚΑΤΙ’) για τα υπέροχα δώρα που πρόσφεραν στους παρευρισκόμενους και στις χορεύτριες της βραδιάς.

 

Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι σε μία τόσο δύσκολη περίοδο αποφασίσατε να στηρίξετε τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Η συμμετοχή σας ήταν πολύτιμη και ουσιαστική, καθώς συνέβαλε στην επιτυχία της εκδήλωσης, η οποία ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη και παρέχει στο Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA την δύναμη να συνεχίσει το σπουδαίο καλλιτεχνικό και φιλανθρωπικό του όραμα και στο μέλλον.

 

UNESCO CLUB FOR PIRAEUS & ISLANDS - GADALA WOMEN'S DAY BELLY DANCE CELEBRATION

 

With Mr. Kostas Venetsanos, Mrs Fotini Gadala (Artistic Manager & Choreographer), Mr Mohammed Elmahdi (Counselor of the Embassy of Egypt), Mrs. Aggeliki Sandora (Theater Director of Club for UNESCO of Piraeus and Islands, Actress, Writer, Philosophy Teacher), Mr. Petros Masouras (Owner of Paros Blue Dolphin Resort), Mr. Ahmed Attia (President of the Youth Association of Egypt), Mr. Christofidis (Administrative Council of the Association of Greeks from Egypt) and Mr. Mohamed Abbas (Dancer).