29.04.2015 - Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ GADALA ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ "Ο ΧΟΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ"


ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Η παρουσίαση του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA στο Κτήριο των Μόνιμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Νίκαιας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς & Νήσων  «Ο ΧΟΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ»

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού όπως καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO, οι μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας Νίκαιας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με την Ελληνοαιγύπτια Χοροδιδάσκαλο – Χορογράφο του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA και Διευθύντρια του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου κα Φωτεινή Gadala διοργάνωσαν αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση με  σύνθημα «Ο Χορός ανήκει σε όλους χωρίς διακρίσεις» αφιερωμένη στους ανθρώπους που βρήκαν στήριγμα στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας της UNESCO Πειραιώς & Νήσων.

 

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 και ώρα 20:00 στο κτήριο των Δομών Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παρευρισκομένων για την συμμετοχή τους στην τράπεζα χρόνου των κοινωνικών δομών αντιμετώπισης φτώχειας και οι ωφελούμενοι και οι ωφελούμενες της δράσης είχαν επίσης την ευκαιρία να μοιραστούν μαζί μας την προσωπική τους εμπειρία.

«Λόγω της ημέρας είθισται οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν αντίστοιχοι φορείς όμιλοι ή σύλλογοι να έχουν μόνο πολιτιστικό χαρακτήρα και να γίνονται σε δημοφιλείς χώρους, δυστυχώς χωρίς να περιλαμβάνουν  ανθρωπιστική δράση. Για το λόγο αυτό, ήταν ιδιαίτερη τιμή μου να συνδιοργανώσω μαζί με τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας Νίκαιας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων αυτή την ξεχωριστή φιλανθρωπική γιορτή, η οποία πραγματοποιήθηκε στον ίδιο το χώρο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας της UNESCO Πειραιώς & Νήσων.

 

Ήταν χαρά μας που μοιραστήκαμε τα οφέλη του χορού με ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και επίσης που ακούσαμε τους ανθρώπους αυτούς να μας μιλάνε, οι ίδιοι, για την σημαντική συμβολή του έργου των Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας της UNESCO Πειραιώς & Νήσων, στην ζωή τους.

 

Η επιτυχία της εκδήλωσης έγκειται στο γεγονός ότι δόθηκε η ευκαιρία στο ευρύ κοινό να διαπιστώσει βιωματικά με την παρουσία του εκεί την σημαντική συνεισφορά των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας ως έργο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και να ευαισθητοποιηθεί ως προς τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της ύπαρξής τους.

 

Ευχαριστώ θερμά για την τιμητική διάκριση που μου απονεμήθηκε για ακόμα μία φορά από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων για την αναγνώριση των προσπαθειών μου να συνεισφέρω στη διάδοση του ανατολίτικου χορού και της πλούσιας Αιγυπτιακής κουλτούρας, καθώς και για την ονομαστική βράβευση όλων των χορευτριών της Επαγγελματικής Ομάδας Παραδοσιακού Ανατολίτικου Χορού GADALA