"ΤΡΩΜΕ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!.. ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!" ...ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ, κ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΕΡΑΥΝΟΥ | ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΘΕΜΑΤΑ!..POWERED BY Q-SCIENCES
...γράφει η επιστημονική μας συνεργάτης, BSc, BA, MBA, MSc Psychology of Health, Clinical Hypnotherapist DHP, E.I.C.H, UK
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΕΡΑΥΝΟΥ
|
Εάν τρώτε για συναισθηματικούς λόγους όταν είστε λυπημένοι, θυμωμένοι, αγχωμένοι, μόνοι τότε τρώτε σίγουρα για να αλλάξετε τον τρόπο που νιώθετε, για να νιώσετε καλύτερα. Και πράγματι δουλεύει. Αλλά για πόσο; Δυστυχώς για λίγο, δηλαδή προσωρινά.
Αμέσως μετά από αυτό αρχίζετε να αισθάνεστε συναισθηματικά αλλά και σωματικά χειρότερα.
Αυτή η συμπεριφορά σας προκαλεί συναισθήματα ενοχής και ντροπής τραυματίζοντας ακόμη περισσότερο την αυτοεικόνα σας, το αυτοείδωλό σας (δηλ. ο πως αισθάνεστε και βλέπετε τον εαυτό σας).
Επιπλέον διδάσκετε το μυαλό σας ότι όταν αισθάνεται αυτά τα συγκεκριμένα συναισθήματα, το φαγητό είναι το φάρμακό σας που θα σας κάνει και πάλι να αισθανθείτε καλά. Και αυτή η συμπεριφορά συνεχίζεται, επαναλαμβάνεται και γίνεται τελικά ένας φαύλος κύκλος που οδηγεί στην υπερφαγία.
Τί χρειάζεται προκειμένου να σπάσουμε αυτόν τον κύκλο; Από πού να ξεκινήσουμε; Τί μπορεί να βοηθήσει;
Η αναγνώριση αλλά και η κατανόηση αυτής της συμπεριφοράς είναι το πρώτο βήμα για να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο. Το να κατανοήσουμε και να συγχωρέσουμε τον εαυτό μας, εντοπίζοντας τις πραγματικές μας ανάγκες είναι το βασικότερο βήμα για να απελευθερωθούμε από τα δέσμια της υπερφαγίας.
Αποδεχτείτε αυτή την συμπεριφορά σας και σκεφτείτε κάνοντας ένα εσωτερικό διάλογο για να εντοπίσετε κατά πόσο αυτό που αισθάνεστε είναι πραγματική πείνα ή συναισθηματική.
Πεινώ πραγματικά; Τι είναι πραγματικά αυτό που χρειάζομαι αυτήν την στιγμή και τι καλύτερο μπορώ να κάνω τώρα για να ικανοποιήσω αυτήν την ανάγκη μου;
H ενσυνείδηση το να είσαι δηλαδή στο εδώ και τώρα και να αξιολογείς τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, εντοπίζοντας το γιατί νιώθεις έτσι χωρίς όμως να κάνεις κριτική για τον τρόπο που αισθάνεσαι σε βοηθά να δημιουργήσεις ένα ασφαλές περιβάλλον για να αναπτύξεις καινούργιες, υγιής συμπεριφορές.
Έτσι ανέπτυξε και ενδυνάμωσε αυτήν την εσωτερική σου φωνή, η οποία θέλει το καλύτερο για σένα και σε συμβουλεύει σαν ένας γονιός που σε αγαπά χωρίς όρους και σε οδηγεί να εντοπίσεις χωρίς αρνητική αυτοκριτική τί συμβαίνει και γιατί ώστε να οδηγηθείς στην ελευθερία που σου αξίζει!!!!
Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA με αφορμή την «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - 8 Μαρτίου 2019» εγκαινίασε μια νέα αποκλειστική συνεργασία με την επιστημονική συνεργάτη και σύμβουλό μας, BSc, BA, MBA, MSc Psychology of Health, Clinical Hypnotherapist DHP, E.I.C.H, UK., κα Χριστιάνα Κεραυνού. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία* ανοιχτής εμπεριστατωμένης πληροφόρησης του ευρύτερου κοινού για θέματα που αφορούν την γυναίκα! Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης μας γύρω από τις συχνότερες δυσκολίες που συναντούν σήμερα οι γυναίκες, θα ακολουθήσει μια σειρά άρθρων με ενδιαφέροντα θέματα! Tο Ε.Κ.Δ.Α.Χ GADALA, ευχαριστεί θερμά την κα Χριστιάνα Κεραυνού, για την πολύτιμη συνεργασία αλλά και την σημαντική συνεισφορά της ως προς την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των αναγνωστών της official ιστοσελίδας μας όπως επίσης και των σπουδαστών της σχολής μας, μέσω του αξιόλογου άρθρου της με θέμα: «Τρώμε ενσυνείδητα! ...και όχι για συναισθηματικούς λόγους». |
***Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία προορίζεται για τη γενική πληροφόρηση, ενημέρωση και υποστήριξη των γυναικών και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη συμβουλή του θεράποντα ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.
***Αποποίηση των πνευματικών δικαιωμάτων του φωτογραφικού περιεχομένου που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το άρθρο.
***Η χρήση του παρόντος είναι για εκπαιδευτικό και ενημερωτικό σκοπό.
|
POWERED BY