10-11.10.2015 - Η ΜΕΘΟΔΟΣ GADALA ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 & ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Το Εξειδικευμένο Κέντρο  Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού  GADALA  στο πλευρό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στον Δήμο ΚΗΦΙΣΙΑΣ

 

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Οκτωβρίου 2015 στο Μουσείο Δροσίνη στον Δήμο Κηφισιάς του Νομού Αττικής για την διεξαγωγή δύο τρίωρων σεμιναρίων φιλανθρωπικής δράσης με θέμα «ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Τεχνικές παραδοσιακού ανατολίτικου χορού».

 

Τα εν λόγω σεμινάρια υλοποιούνται στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας φιλανθρωπικού χαρακτήρα με σύνθημα  «…ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟN ΚΑΡΚΙΝΟ …ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡEΙΑΣ», την οποία ξεκίνησε το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA τον Μάιο 2015 υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Ανατολίτικου Χορού M.E.D.W.OR.

 

Τα σεμινάρια εισηγήθηκε η ελληνοαιγύπτια χορογράφος – χοροδιδάσκαλος, Διευθύντρια Χορού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA και συντάκτρια του διεθνώς αναγνωρισμένου από τον M.E.D.W.OR. Τεχνικολογίου Ανατολίτικου Χορού, κα Φωτεινή Gadala.

 

Όπως εξηγεί η κα Gadala: «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που χαρακτηρίζεται από διττό σκοπό: από τη μία, την ανοιχτή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού γύρω από την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού (Οριεντάλ) στην αντιμετώπιση του καρκίνου, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης γύρω από τις συχνότερες δυσκολίες που συναντούν σήμερα οι γυναίκες, και ειδικότερα την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου, κι από την άλλη, τη σωστή αντίληψη και την σε βάθος κατανόηση του παρεξηγημένου ανατολίτικου χορού και τη διάδοση της πλούσιας αραβικής φιλοσοφίας, της παράδοσης και της λαϊκής τέχνης της Αιγύπτου».

 

Τα σεμινάρια στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία, βρίσκοντας υποστήριξη από πλήθος φορέων και συνανθρώπων μας που συνέβαλαν με την παρουσία τους στον σκοπό μας. Μέρος των εσόδων διατέθηκαν για την ενίσχυση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

 

Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού "Δημήτριος Βικέλας" του Δήμου Κηφισιάς και τους λοιπούς δημοτικούς φορείς, του διάφορους συλλόγους, τα ΜΜΕ της Κηφισιάς και κυρίως τους κατοίκους της Κηφισιάς, για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή και συνάμα υποστήριξη αυτής της ανθρωπιστικής προσπάθειας.

 

Την λήξη των σεμιναρίων ακολούθησε η βράβευση, που πραγματοποίησε η κα Φωτεινή Gadala εκ μέρους του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κύριο Ιωάννη Μαρωνίτη, με Τιμητική Διάκρισης για το έργο του και την προσφορά του, στον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας , κο Νικόλαο Κορδιολή, Νευροχειρούργο, τ.Δ/ντή Νευροχειρουργικής Κλινικής Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».

 

Την βράβευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κος Φιλόπουλος Ευάγγελος, Χειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η κα Σταθάκη - Φερδερίγου Αγγελική, Βιοχημικός, Διευθύντρια Βιοχ/κού Τμήματος στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».

 

Ο επόμενος κύκλος σεμιναρίων για τον ίδιο σκοπό θα διεξαχθεί και σε άλλους Δήμους του Νομού Αττικής το προσεχές διάστημα.