Χαρίζω, Δωρίζω… Φροντίζω!!! Η Σχολή Χορού GADALA μαζεύει ρούχα για τους ωφελούμενους των Μόνιμων Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων


Αυτές τις γιορτές

Χαρίζω, Δωρίζω… Φροντίζω!!!

 

Μαζεύουμε ΡΟΥΧΑ

για παιδιά & ενήλικες

για τους ωφελούμενους των

Μόνιμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας

 του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων

 

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA συμμετέχει στην προσπάθεια να μοιράσουμε χαμόγελα και ζεστασιά σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη!

 

Η κα Φωτεινή Gadala με την ιδιότητά της ως Διευθύντρια του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων στηρίζει έμπρακτα το έργο των Μόνιμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, συμμετέχοντας στην προσπάθεια συλλογής ρούχων για τις ωφελούμενες οικογένειες με κοινό σύνθημα «Ούτε ένας πολίτης χωρίς φαγητό - Ούτε ένα παιδί χωρίς φροντίδα».

 

Τα αισθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς έχουν ενισχυθεί σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές, το ίδιο και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να βοηθήσει / συνεισφέρει χωρίς κάποια επιβάρυνση.

 

ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΡΟΥΧΑ για παιδιά και ενήλικες, τα οποία θα δοθούν στους ωφελούμενους των Μόνιμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.

 

Βοηθήστε και εσείς στην προσπάθεια μας!!!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ την αφίσα μας! ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ και βάλτε την σε όσους περισσότερους χώρους μπορείτε! Βάλτε ένα απλό κουτί και ξεκινήστε την ΣΥΛΛΟΓΗ!!!

 

ΧΩΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA (Αγίας Ελεούσης 5, Ιστορικό Κέντρο Αθήνας, Μοναστηράκι –πλησίον μετρό)

ΩΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: Καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00 - 21:00

 

Η δράση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα!

 

Για πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή ρούχων μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας καθημερινά με την γραμματεία του κέντρου μας από τις 17:00 έως 21:00 και κάθε Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη από τις 10:00 έως 13:00 στο τηλέφωνο 2103211008.

 

Με εκτίμηση,

Τμήμα Διεύθυνσης Σπουδών

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ GADALA

•  Μέλος Παγκόσμιου Οργανισμού M.E.D.W.OR.

• Μέλος Διεθνούς Οργάνωσης & Παγκοσμίου Συμβουλίου Χορού CID - UNESCO

• Μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού I.O.V.- WORLD UNESCO  FOLK  ARTS

Αγίας Ελεούσης 5, Μοναστηράκι, Αθήνα

Τηλ. 2103211008, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.gadala.gr, www.bellydance.edu.gr, www.oriental.edu.gr

**


Το φιλανθρωπικό έργο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων μέσα από τις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας

 

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων έχει δημιουργήσει ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ στους Δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας & Περάματος (Ελ. Βενιζέλου 123), στο Δήμο Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 2-4), στο Δήμο Νίκαιας (Κοτυώρων 35) και στο Δήμο Κορίνθου (Περιγιάλι Κορινθίας, Κροκίδα 62).

 

Οι δομές που δημιουργήθηκαν είναι: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Εστιατόριο, Γραφείο Διαμεσολάβησης, Ανοιχτό Κέντρο Διημέρευσης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Υπνωτήριο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Οδοντιατρείο Και Κοινωνικός Λαχανόκηπος.

 

Περισσότεροι από το 42,5% των Ελλήνων και πάνω από το 20% των παιδιών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η συντριπτική πλειοψηφία των φτωχών (84,2%) στην Ελλάδα ανήκουν σε νοικοκυριά με υπεύθυνο εργαζόμενο ή συνταξιούχο. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου δομών, που θα δώσει τη δυνατότητα για ισότιμη και ισόνομη πρόσβαση όλων των πολιτών, και κυρίως των επαπειλούμενων από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό , σε βασικά κοινωνικά αγαθά , όπως η στέγαση, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η σίτιση. Η ορθή λειτουργία του συγκεκριμένου δικτύου απαιτεί τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, τόσο σε επίπεδο Δήμου και συλλογικοτήτων όσο και σε επίπεδο ατομικών ενεργειών.

 

Ένας βασικός στόχος είναι να βρουν οι συνάνθρωποί μας διέξοδο στα προβλήματα τους, να δοθεί λύση σε πιθανά ενδοοικογενειακά προβλήματα, να ενταχθούν ξανά στο κοινωνικό σύνολο και στην αγορά εργασίας, με τη βοήθεια των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων. Οι ρίζες του κοινωνικού φαινομένου της φτώχειας βρίσκονται στην έλλειψη εκπαίδευσης και τις ανισότητες έτσι χρειάζεται κάτι περισσότερο από την απλή παροχή τροφίμων για να καταπολεμηθεί. Φτώχεια δεν σημαίνει μόνο να μην έχεις αρκετά χρήματα. Σημαίνει επίσης να μη μπορείς να βγεις έξω με φίλους, να μην μπορείς να πας κινηματογράφο όπως να μην μπορείς να δώσεις στα παιδιά σου ένα βιβλίο ή ένα κουτί μαρκαδόρους.

 

Καθημερινά το κάθε κοινωνικό εστιατόριο της κάθε δομής παρέχει φρέσκο και ζεστό φαγητό σε 150 οικογένειες. Τα κοινωνικά παντοπωλεία κάθε μήνα εξυπηρετούν 500 οικογένειες, πολλές από τις οποίες είναι πολύτεκνες, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα τρόφιμα και ρούχα για τη σωστή τους διαβίωση. Παράλληλα, τα ανοιχτά κέντρα διημέρευσης φιλοξενούν, βοηθούν και παρέχουν ζεστασιά σε περίπου 400 άτομα ημερησίως. Οι συμπολίτες μας έχουν την δυνατότητα να κάνουν μπάνιο και να πάρουν καθαρά ρούχα, να ξεκουραστούν, να ζεσταθούν και να προμηθευτούν δωρεάν φάρμακα και υγειονομικό υλικό από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας. Ένας βασικός στόχος είναι να βρουν διέξοδο στα προβλήματά τους, να ενταχθούν ξανά στο κοινωνικό σύνολο αλλά και στην αγορά εργασίας, με τη βοήθεια των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων.

 

Ο Όμιλος δίνοντας βάση στο παιδικό χαμόγελο και στις βασικές παιδικές ανάγκες, έχει δημιουργήσει μέσα στις Δομές ειδικούς τομείς, όπως παιχνιδοθήκη, παιδική βιβλιοθήκη, παιδική ιματιοθήκη και χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Παράλληλα, για να στηρίξουμε τα νέα παιδιά σε ότι αφορά την εκπαίδευση και την πρόοδό τους λειτουργούν επιπλέον Κοινωνικό Φροντιστήριο, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης & Μελέτης Παιδιών Δημοτικού, καθώς και Παιδικά Τμήματα Αγγλικής Γλώσσας.

 

Μέσα από τις ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων πραγματοποιούνται Δράσεις Ανθρωπιάς & Αλληλεγγύης, μέσα από τις οποίες υπολογίζεται σε βάθος διετίας να έχουν εξασφαλιστεί:

18.000 γεύματα / μήνα

1.200 διανομές τροφίμων / μήνα

3.000 διανυχτερεύσεις / μήνα

16.000 ιατρικές πράξεις , ψυχολογική & συμβουλευτική υποστήριξη / μήνα

ανταλλαγή υπηρεσιών χρόνου

5 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης σε 100 απόρους

φάρμακα σε 300 απόρους / μήνα.

 

Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας αποτελούν επίσης και χώρους Πολιτισμού & Εκπαίδευσης, όπου λειτουργούν τμήματα μαθημάτων για παιδιά και ενήλικες και δημιουργικά εργαστήρια. Παράλληλα διοργανώνονται εικαστικές εκθέσεις, μουσικές, θεατρικές και χορευτικές βραδιές, αλλά και ποικίλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τις ωφελούμενες οικογένειες.

 

 

Πληροφορίες: Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1, Νίκαια

Τηλ: +30 2104967757, +30 2104979797

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - www.unescopireas.gr