ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΡΙΕΝΤΑΛ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ! ...ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ GADALA!

ΔΩΡΕΑΝ


μαθήματα

&

βιωματικά σεμινάρια

oriental

για γυναίκες με καρκίνο μαστού

 

Στην έδρα της εξειδικευμένης σχολής  ανατολίτικου χορού Gadala θα πραγματοποιηθεί ο 1ος κύκλος του δωρεάν προγράμματος με μαθήματα και βιωματικά σεμινάρια αυθεντικού oriental (bellydance) χορού  για γυναίκες με καρκίνο του μαστού που θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017.

 

Συγκεκριμένα, τα δωρεάν μαθήματα και βιωματικά σεμινάρια θα απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού ή κάποια άλλη μορφή καρκίνου και ως φιλανθρωπική δράση ανήκουν σε μια σειρά μαθημάτων σεμιναριακής εκπαίδευσης στην έδρα της εξειδικευμένης σχολής ανατολίτικου χορού GADALA αλλά και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Ανατολίτικου Χορού M.E.D.W.OR. 

 

Εισηγήτρια είναι η ελληνοαιγύπτια χορογράφος – χοροδιδάσκαλος, Διευθύντρια Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA και συντάκτρια του διεθνώς αναγνωρισμένου από τον M.E.D.W.OR. Τεχνικολογίου Ανατολίτικου Χορού, κα Gadala Φωτεινή.

 

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017.

 

Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στο χώρο μας, οποιαδήποτε στιγμή επιλέξετε να διδαχθείτε ποιοτικά δίπλα μας τις τεχνικές του παραδοσιακού ανατολίτικου χορού!

 

Για πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές για τα δωρεάν μαθήματα και βιωματικά σεμινάρια oriental μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας καθημερινά με την γραμματεία του κέντρου μας από τις 17:00 έως 21:00 και κάθε Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη από τις 10:00 έως 13:00 στο τηλέφωνο 2103211008.

 

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα προορίζεται για τη γενική πληροφόρηση, ενημέρωση και υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη συμβουλή του θεράποντα ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

 

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA ιδρύθηκε το 2005 και έχει μακρά παράδοση στην πολιτιστική, φιλανθρωπική και κοινωνική δράση.

 

Λόγω ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν ειδικότερα τη γυναικεία υγεία, και μέσω των επιστημονικών συνεργατών μας (Διατροφολόγος, Γυναικολόγος, Ψυχολόγος κ.ά.) στοχεύουμε στην ανοιχτή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού για την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού (oriental) με τη Μέθοδο GADALA στη γυναικεία υγεία.

 

Σκοπός της συγκεκριμένης χορηγίας είναι να γνωρίσουν οι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού από κοντά τον παραδοσιακό αιγυπτιακό (αραβικό) χορό, την πλούσια αιγυπτιακή παράδοση και κουλτούρα και παράλληλα να επωφεληθούν από την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού τόσο σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, μέσω της έγκυρης, ουσιαστικής, ποιοτικής και εμπεριστατωμένης εκμάθησης και διδασκαλίας της δομής του με την εξειδικευμένη Μέθοδο GADALA.

 

«Έρευνα που δημοσιεύθηκε το 1999 υποδεικνύει ότι οι καρκινοπαθείς αντιδρούν θετικά στη χοροθεραπεία γενικότερα και ωφελούνται ιδιαίτερα από τη συστηματική συμμετοχή τους σε ομάδες χορού. Το 2005 εκφράζεται η άποψη ότι ειδικά για τις γυναίκες που έχουν υποστεί μαστεκτομή ή υστερεκτομή ο χορός Οριεντάλ μπορεί να είναι ακόμη πιο ευεργετικός…   διαβάστε όλοκληρο το άθρο » γράφει η επιστημονική μας συνεργάτης, Ψυχολόγος,  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

 

Το Εξειδικευμένο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού Gadala :

  • Είναι ενεργά δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού!
  • Στηρίζει ενεργά την μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού!

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

 

► ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, αναγνωρίζει την σπουδαιότητα του κοινωνικού και πολιτιστικού έργου της Εξειδικευμένης Σχολής Αιγυπτιακού Χορού GADALA, σας προσκαλεί στα δίωρα σεμινάρια ανατολίτικου χορού (χοροί bellydance) φιλανθρωπικής δράσης με σύνθημα «Συμμετέχουμε στην Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο, Στηρίζουμε το Έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας»  που μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

 

Τα σεμινάρια ως φιλανθρωπική δράση ανήκουν σε μια σειρά συνεδρίων σεμιναριακής εκπαίδευσης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Ανατολίτικου Χορού M.E.D.W.OR. 

 

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης γύρω από τις συχνότερες δυσκολίες που συναντούν σήμερα οι γυναίκες, και ειδικότερα την αντιμετώπιση του καρκίνου που αφορά όλους μας, η εισηγήτρια των σεμιναρίων, Ελληνοαιγύπτια Χοροδιδάσκαλος – Χορογράφος του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού «GADALA» και Διευθύντρια του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου κ. Φωτεινή Gadala σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική  Εταιρεία  διοργανώνει τα σεμινάρια αυτά ως μια πρωτοβουλία ανοιχτής εμπεριστατωμένης πληροφόρησης του ευρύτερου κοινού γύρω από την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού (χοροί Οριεντάλ) στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

 

Την δράση χαιρετά ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλογών και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, υπογραμμίζοντας «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να στηρίζουμε την εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA, μέσω της οποίας θα δοθεί η ευκαιρία σε δεκάδες συνανθρώπους μας να γνωρίσουν την Παραδοσιακή Ανατολίτικη Κουλτούρα και τα πολλαπλά οφέλη των Ανατολίτικων Χορών για τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία τους ενώ παράλληλα θα στηρίξουν με τη σειρά τους την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, που επιτελεί σπουδαίο έργο. Το Σεμινάριο θα αποτελέσει πηγή πολύτιμης γνώσης και αισιοδοξίας ενώ θα ωθήσει το κοινό στη βαθύτερη αντίληψη της άμεσης σχέσης της σωματικής άσκησης μέσω των χορών με την αντιμετώπιση και ιδανικότερα την πρόληψη κάθε μορφής καρκίνου». 

 

► ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ "ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ"

Επιπλέον της σταθερής συμμετοχής μας στον ετήσιο Αγώνα δρόμου και συμμεριζόμενοι την δύσκολη μάχη των γυναικών ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ήταν χαρά μας το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA να γίνει ΔΩΡΟΘΕΤΗΣ του «Greece Race For The Cure 2016», προσφέροντας 10 πακέτα απεριόριστων μαθημάτων αυθεντικού ανατολίτικου χορών, συνολικής αξίας 1200€, και δόθηκαν ως Βραβείο στο τέλος του Αγώνα σε γυναίκες (survinors) με εμπειρία καρκίνου του μαστού.