13.05.2018 - ...ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΛΛΗΝΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ!

1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Ενα μοναδικό επιστημονικό και πολιτισμικό θέαμα με χρώμα και άρωμα πολιτισμού πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Μαίου 2018 στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην όμορφη πόλη της Καβάλας!

Η ανιδιοτελή αυτή δράση μεγάλης πολιτιστικής εμβέλειας, πρωτοβουλία του ΚΕ.ΔΙ.Β.Μ. «GADALA», με θέμα τα «Αιγυπτιακά Μνημεία στην Καβάλα», διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με αφετηρία την πόλη της Καβάλας, δεδομένου ότι έχει τη δική της ιστορία με την Αίγυπτο!

Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, Έλληνες και ξένοι εισηγητές, ενώσαν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας βασικά στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού αλλά και των παραδόσεων της εκάστοτε χώρας, μέσα από εισηγήσεις και χορούς, αφιερωμένα στον Ελληνικό και Αιγυπτιακό πολιτισμό.

Μία σκέψη, μία επιθυμία της Διευθύντριας Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων κας Φωτεινής Gadala που γεννήθηκε και βρήκε θερμό συμπαραστάτη τον κο Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλογών και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική... αλλά και όλους τους συνδιοργανωτές και συντελεστές που συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της!

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα (Τ.Ε.Ι) Α.Μ.Θ. ανταποκρίθηκε άμεσα για την υλοποίηση του φόρουμ με θερμούς υποστορικτές:
τον  κο Δημήτρη Μπαντέκα, πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ., και
τον κο Ιωάννη Σταματιάδη, πρόεδρο του Π.Κ.Υ.Φ.Ε. και επικεφαλή των παρακολουθούντων του Τμήματος Φωτογραφίας & Υποβρύχιας Φωτογραφίας σε συνεργασία με το  Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. 
Η συμβολή και η βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και των Δήμων Παγγαίου και Θάσου που μας τίμησαν με την αιγίδα τους ήταν πολύτιμη από την πρώτη στιγμή μέχρι και το τέλος!

150 και πάνω... ήταν οι συντελεστές που συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του 1ου Επιστημονικού και Πολιτισμικού Φορούμ Ελληνοαιγυτπιακής Φιλίας! Τους ευχαριστούμε όλους! Ευχαριστούμε τους συνεργαζόμενους φορείς για την άψογη συνδιοργάνωση, τους εισηγητές και τα χορευτικά συγκροτήματα για την πολύτιμη ανιδιοτελή συμμετοχή τους, τους εθελεντές και τους χορηγούς για την προσφορά τους!

1000 και πάνω... ήταν οι επισκέπτες, οι οποίοι παρακολούθησαν την δράση!

Με την ιδιότητά της ως Διευθύντρια Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων η κα Φωτεινή Gadala, βαθιά συγκινημένη και γεμάτη όμορφες αναμνήσεις, ευχαριστεί μέσα από την καρδιά της όλους όσους συνέβαλλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο εγχείρημα, το 1ο Επιστημονικό και Πολιτισμικό Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας με εξαιρετική επιτυχία.

Η κα Φωτεινή Gadala νιώθει ευγνώμων για τις τιμητικές διάκρισεις που της απονεμήθηκαν προκειμένου να τιμήσει την συνεισφορά της στις Δράσεις Πολιτισμού και ευχαριστεί θερμά τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων αλλά και τους συνδιοργανωτές του 1ου Επιστημονικού και Πολιτισμικού Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας για την αναγνώριση των προσπαθειών της.