08.11.2019 - ...ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΤΟ Ε.Π.Ε.Κ. GADALA ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ...ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ...ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΦΟΡΟΥΜ ΕΛΛΗΝΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ!

08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

...ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!


Έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποίηθηκε η συνάντηση του Εκπαιδευτικού & Πολιτιστικού Κέντρου GADALA, ως διοργανωτή στην Ελλάδα του Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο

 

Στην συνάντηση αυτή, πραγματοποιήθηκε και ο χαιρετισμός του προέδρου της Δημοκρατίας προς τους Σπουδαστές του Ε.Π.Ε.Κ. GADALA που θα ταξιδέψουν στην Αίγυπτο από τις 15 έως 23 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο του 2ου Επιστημονικού, Πολιτισμικού, Αναπτυξιακού και Γαστρονομικού Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας.

Οι σπουδαστές του Ε.Π.Ε.Κ.GADALA, δέχτηκαν τα συγχαρητήρια του προέδρου της Δημοκρατίας για τον εθελοντισμό τους και για την δράση τους που ως κίνηση γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τιμά με έναν ιδιαίτερο τρόπο την Αίγυπτο ενώ παράλληλα προάγει και συσφίγγει τις σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο χωρών!  

Ιδιαίτερα τιμητικός επίσης ο λόγος του προέδρου της Δημοκρατίας για την ανιδιοτελή πρωτοβουλία και τους σκοπούς του Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας ως θεσμού!

  

Οι σπουδαστές του Ε.Π.Ε.Κ. GADALA, ντυμένοι με τις παραδοσιακές αιγυπτιακές φορεσιές τους είχαν την τιμή να φωτογραφηθούν με τους Εύζωνες, να ξεναγηθούν στην προεδρική φρουρά και στο προεδρικό μέγαρο, υλικό από την φωτογράφιση ως παράλληλη δράση θα παρουσιαστεί στην κεντρική εκδήλωση του Φόρουμ, στις 17 Νοεμβρίου 2019 στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 2ου Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής φιλίας, αναζητώντας εκείνο το Εθνικό Σύμβολο, ως σύνδεσμο της ελληνικής κληρονομιάς, της ανδρείας και του πολιτισμού, δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε τους Εύζωνές μας που είναι γνωστοί από άκρη σε άκρη της γης!

 

Κορυφαίο Σύμβολο της Εθνικής μας υπόστασης ως Έλληνες!

Καθημερινά  Έλληνες και ξένοι, ντόπιοι και τουρίστες, κοντοστέκονται για να θαυμάσουν τους Εύζωνες φρουρούς μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Για τους Έλληνες, οι Εύζωνοι έχουν συμβολική σημασία, τόσο μεγάλη που η περηφάνια περισσεύει μπροστά στην λεβεντιά τους, αλλά και στη σημασιολογία της φορεσιάς τους… 400 πιέτες φορεμένες πλέον σε μία ελεύθερη πατρίδα!

 

 

Η εικόνα είναι ένα από τα ισχυρότερα μέσα διάδοσης άγραφων μηνυμάτων… έτσι, ώστε με σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό, να συνδέσουμε δύο από τους αρχαιότερους λαούς.

 

Είναι μεγάλη η τιμή για τους συν διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στο Φόρουμ Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας, σε μία τόσο μεγάλης εμβέλειας δράσης, υποστηριζόμενης από Υπουργεία και φορείς της Ελλάδας και της Αιγύπτου, να ενισχυθεί η φιλία αλλά και να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο δεσμός καλών σχέσεων των δύο κρατών.

 

Έχοντας θερμό υποστηρικτή στην ανιδιοτελή αυτή δράση μας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κο Προκόπη Παυλόπουλο... και Αξιοποιώντας με υπερηφάνεια, τη δυνατότητα να φωτογραφηθεί η αντιπροσωπεία των παραδοσιακών (φολκλόρ) χορών της Αιγύπτου με τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, πιστεύουμε πως το Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας, ως θεσμός πλέον, φέρει το ισχυρότερο μήνυμα του σκοπού του «Φιλία και Συνεργασία για την Ιστορία, τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη»!

 

Εκ μέρους των συν-διοργανωτών και της οργανωτικής επιτροπής του 2ου Φόρουμ ΕλληνοΑιγυπτιακής Φιλίας, με ιδιαίτερη συγκίνηση, η ελληνοαιγύπτια εμπνεύστρια και δημιουργός του Φόρουμ κ. Γκαντάλλα Φωτεινή ευχαριστεί δημόσια τον πρόεδρο, κ. Προκόπη Παυλόπουλο για την υποστήριξή του και την φιλοξενία του στο προεδρικό μέγαρο!

 


 

ΠΗΓΗ : Η επίσημη ιστοσελίδα του Φόρουμ Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας  www.greekegyptianforum.com

 

greekegyptianforum.com     greekegyptianforum.com