ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
Η Επαγγελματική Ομάδα Παραδοσιακού Αιγυπτιακού Χορού GADALA συμμετείχε στην εκδήλωση για την λήξη των προγραμμάτων και σεμιναρίων της χρονιά 2015 -2016 του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.
Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 η Επαγγελματική Ομάδα Παραδοσιακού Αιγυπτιακού Χορού GADALA συμμετείχε στην εκδήλωση για την λήξη των προγραμμάτων και σεμιναρίων της χρονιά 2015 -2016 του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.
Σ’ αυτή τη Μεγάλη Γιορτή Πολιτισμού έγινε ανασκόπηση των εκπαιδευτικών δράσεων του Ομίλου με επίκεντρο την κοινωνία, τον άνθρωπο, την εκπαίδευση και τον Πολιτισμό και σηματοδότησε τη λήξη των δράσεων της χρονιάς 2015 - 2016. Ήταν μια πλούσια πολιτιστική βραδιά που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας.
Ο χαιρετισμός του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλογών και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κου Ιωάννη Μαρωνίτη, ενέπνευσε αισιοδοξία για περισσότερες δράσεις πολιτισμού, εθελοντισμού και αλληλεγγύης μέσα στο 2016 ενώ με ατέρμονη χαρά δήλωσε ότι όλη εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη.
Μαθήματα ζωγραφικής, κοπτικής - ραπτικής, ξένων γλωσσών, χορών ελληνικών, κρητικών χορών, χορών λάτιν, Οριεντάλ, μαθήματα μουσικής, φωνητικής, τραγουδιού ήταν ένα μέρος από το πλούσιο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δράσεων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων που το θερμό κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει.
Την πολιτιστική αυτή βραδιά τίμησαν με την παρουσία του ο Δήμαρχος Νίκαιας κ. Γεώργιος Ιωακειμίδης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη κ. Δημοσθένης Σταματάτος , ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου κ. Γιώργος Βαθιώτης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Εύη Καρακώστα, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Ιωάννης Σαρίδης, κ.α
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ένα ποικιλόμορφο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στο οποίο είχαμε τη χαρά να συμμετάσχουμε με την Επαγγελματική Ομάδα Παραδοσιακού Αιγυπτιακού Χορού του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA, παρουσιάζοντας ένα αιγυπτιακό χορευτικό πρόγραμμα βασισμένο στην πλούσια παράδοση και λαογραφία της Αιγύπτου.
Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA δέχτηκε Τιμητική Διάκριση για την προσφορά του στην διάδοση της αιγυπτιακής κουλτούρας και παράδοσης μέσα από τις εκπαιδευτικές και αλλά και πολιτιστικές του δράσεις τη χρονιά 2015 -2016 σε συνεργασία με τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.
Η ελληνοαιγύπτια χοροδιδάσκαλος και χορογράφος,κα Φωτεινή Gadala, επιβράβευσε και απένειμε τις βεβαιώσεις παρακολούθησης από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης ανατολίτικου χορού 2015-2016 σε όλους τους σπουδαστές της – μέλη του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο!
Όπως τόνισε η κα Φωτεινή Gadala με την ιδιότητά της ως Διευθύντρια Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων:
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλογών και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κο Ιωάννη Μαρωνίτη, για την αναγνώριση της συμβολής του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA στην διάσωση του αιγυπτιακού πολιτισμού και να τον συγχαρώ για την άψογη διοργάνωση άλλης μία Μεγάλης Γιορτής Πολιτισμού.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης σε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης, καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτές που με πολλή αγάπη συμμετέχουν και στηρίζουν τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.»
To φιλανθρωπικό έργο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων μέσα από τις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας:
Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων έχει δημιουργήσει ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ στους Δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας & Περάματος (Ελ. Βενιζέλου 123), στο Δήμο Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 2-4), στο Δήμο Νίκαιας (Κοτυώρων 35) και στο Δήμο Κορίνθου (Περιγιάλι Κορινθίας, Κροκίδα 62).
Οι δομές που δημιουργήθηκαν είναι: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Εστιατόριο, Γραφείο Διαμεσολάβησης, Ανοιχτό Κέντρο Διημέρευσης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Υπνωτήριο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Οδοντιατρείο Και Κοινωνικός Λαχανόκηπος.
Περισσότεροι από το 42,5% των Ελλήνων και πάνω από το 20% των παιδιών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η συντριπτική πλειοψηφία των φτωχών (84,2%) στην Ελλάδα ανήκουν σε νοικοκυριά με υπεύθυνο εργαζόμενο ή συνταξιούχο. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου δομών, που θα δώσει τη δυνατότητα για ισότιμη και ισόνομη πρόσβαση όλων των πολιτών, και κυρίως των επαπειλούμενων από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, σε βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως η στέγαση, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η σίτιση. Η ορθή λειτουργία του συγκεκριμένου δικτύου απαιτεί τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, τόσο σε επίπεδο Δήμου και συλλογικοτήτων όσο και σε επίπεδο ατομικών ενεργειών.
Ένας βασικός στόχος είναι να βρουν οι συνάνθρωποί μας διέξοδο στα προβλήματα τους, να δοθεί λύση σε πιθανά ενδοοικογενειακά προβλήματα, να ενταχθούν ξανά στο κοινωνικό σύνολο και στην αγορά εργασίας, με τη βοήθεια των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων. Οι ρίζες του κοινωνικού φαινομένου της φτώχειας βρίσκονται στην έλλειψη εκπαίδευσης και τις ανισότητες έτσι χρειάζεται κάτι περισσότερο από την απλή παροχή τροφίμων για να καταπολεμηθεί. Φτώχεια δεν σημαίνει μόνο να μην έχεις αρκετά χρήματα. Σημαίνει επίσης να μη μπορείς να βγεις έξω με φίλους, να μην μπορείς να πας κινηματογράφο όπως να μην μπορείς να δώσεις στα παιδιά σου ένα βιβλίο ή ένα κουτί μαρκαδόρους.
Καθημερινά το κάθε κοινωνικό εστιατόριο της κάθε δομής παρέχει φρέσκο και ζεστό φαγητό σε 150 οικογένειες. Τα κοινωνικά παντοπωλεία κάθε μήνα εξυπηρετούν 500 οικογένειες , πολλές από τις οποίες είναι πολύτεκνες, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα τρόφιμα και ρούχα για τη σωστή τους διαβίωση. Παράλληλα , τα ανοιχτά κέντρα διημέρευσης φιλοξενούν, βοηθούν και παρέχουν ζεστασιά σε περίπου 400 άτομα ημερησίως. Οι συμπολίτες μας έχουν την δυνατότητα να κάνουν μπάνιο και να πάρουν καθαρά ρούχα, να ξεκουραστούν, να ζεσταθούν και να προμηθευτούν δωρεάν φάρμακα και υγειονομικό υλικό από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας. Ένας βασικός στόχος είναι να βρουν διέξοδο στα προβλήματά τους, να ενταχθούν ξανά στο κοινωνικό σύνολο αλλά και στην αγορά εργασίας, με τη βοήθεια των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων.
Ο Όμιλος δίνοντας βάση στο παιδικό χαμόγελο και στις βασικές παιδικές ανάγκες , έχει δημιουργήσει μέσα στις Δομές ειδικούς τομείς , όπως παιχνιδοθήκη , παιδική βιβλιοθήκη, παιδική ιματιοθήκη και χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Παράλληλα, για να στηρίξουμε τα νέα παιδιά σε ότι αφορά την εκπαίδευση και την πρόοδό τους λειτουργούν επιπλέον Κοινωνικό Φροντιστήριο, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης & Μελέτης Παιδιών Δημοτικού, καθώς και Παιδικά Τμήματα Αγγλικής Γλώσσας.
Μέσα από τις ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων πραγματοποιούνται Δράσεις Ανθρωπιάς & Αλληλεγγύης, μέσα από τις οποίες υπολογίζεται σε βάθος διετίας να έχουν εξασφαλιστεί:
18.000 γεύματα / μήνα
1.200 διανομές τροφίμων / μήνα
3.000 διανυχτερεύσεις / μήνα
16.000 ιατρικές πράξεις , ψυχολογική & συμβουλευτική υποστήριξη / μήνα
ανταλλαγή υπηρεσιών χρόνου
5 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης σε 100 απόρους
φάρμακα σε 300 απόρους / μήνα.
Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας αποτελούν επίσης και χώρους Πολιτισμού & Εκπαίδευσης, όπου λειτουργούν τμήματα μαθημάτων για παιδιά και ενήλικες και δημιουργικά εργαστήρια. Παράλληλα διοργανώνονται εικαστικές εκθέσεις, μουσικές, θεατρικές και χορευτικές βραδιές, αλλά και ποικίλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τις ωφελούμενες οικογένειες.
Πληροφορίες: Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων
Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1, Νίκαια
Τηλ: +30 2104967757, +30 2104979797
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - www.unescopireas.gr