11.09.2017 - ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ... ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ... ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ... ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Με μεγάλη επιτυχία η Επαγγελματική Ομάδα Παραδοσιακού Αιγυπτιακού Χορού GADALA έλαβε μέρος στην μουσικοχορευτική παράσταστη με τίτλο «Πολιτισμοί της Μεσογείου στον χώρο και το χρόνο», υπο την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, του Ο.Π.Α.Ν. και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά!

Η εκπληκτική μουσικοχορευτική παράσταση - αφιέρωμα στο πολιτιστικό μωσαϊκό της Μεσογείου έλαβε χώρα την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά! Η Ένωση Απανταχού Μανιατών Πειραιά, η Ένωση Πολιτισμού Ενιαία Μάνη Πειραιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου Μάνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστανέας Μάνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυροπηγίου «Ζαρνάτα» Μάνης ήταν οι εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας που βρήκε θερμή υποστήριξη από τον Δήμο Πειραιά, τον ΟΠΑΝ και το Δημοτικό θέατρο Πειραιά!

 

Παρουσιάστικαν χοροί παραδοσιακοί από Ελλάδα, Παλαιστίνη, Κάτω Ιταλία, Συρία, Ισπανία και Αίγυπτο!

 

Μεγάλη η τιμή για το πλεόν αναγνωρισμένο εκπαιδευτήριο από το Υπουργείο Παιδείας * ΚΕ. ΔΙ. ΒΙ. Μ. 1 * Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορου GADALA που προσκλήθηκε και εκπροσώπησε με επιτυχιά την Αιγύπτο και σε αυτό τον Θεσμό! 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διεθνή παραδοσιακά μουσικοχορευτικά δρώμενα!
|||   "Πολιτισμοί της Μεσογείου στο χώρο και στο χρόνο" : Μια καταπληκτική εκδήλωση που σηματοδοτεί πολιτισμό… Μεσόγειος... Η μεγάλη εσωτερική θάλασσα. Το λίκνο της ιστορίας!  Ιδανικό σταυροδρόμι συνάντησης, επικοινωνίας, ανταλλαγής αγαθών, γνώσεων, εθίμων. Το κοινό σπίτι λαών που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ανθρώπινη ιστορία. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Ισπανοί… Και όπως η φύση της Μεσογείου είναι παιχνιδιάρα και ποικιλόμορφη, γεμάτη νησιά και κόλπους, έτσι η ανάγκη έκφρασης των ανθρώπων της παρήγαγε μία εκπληκτική ποικιλία μουσικών και χορευτικών τρόπων μοναδική στον κόσμο..    |||
Η Χορευτική Ομάδα GADALA είχε την τιμή, για άλλη μια φορά, να εκπροσωπήσει στη μεγάλη αυτή γιορτή την Αίγυπτο παρουσιάζοντας ένα αυθεντικό... λαογραφικό χορευτικό show με σκοπό την προώθηση της πλούσιας παράδοσης και λαϊκής τέχνης της Αιγύπτου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελληνοαιγύπτιας χορογράφου - χοροδιδασκάλου, πιστοποιημένης εκπαιδεύτριας κα Gadala Φωτεινής.
 

Η κα Φωτεινή Gadala ευχαριστεί ιδιαιτέρως: 
• την κα Βέκκου Ελένη, εκπρόσωπο των Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων Μάνης, και 
• τον κο  Κουμουνδούρο Βαγγέλη,  πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυροπηγίου «Ζαρνάτα» Μάνης, 
για την τιμή που της έδωσαν για άλλη μια φορά να εκπροσωπήσει η ίδια και η Επαγγελματική Χορευτική Ομάδα της την χώρα από την οποία κατάγεται στο φεστιβάλ αυτό, καθώς και για την ευκαιρία που της δόθηκε να παρουσιάσει τον παραδοσιακό αυθεντικό αιγυπτιακό χορό.
 
Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να συγχαρούμε τους εξαιρετικούς επαγγελματίες χορευτές της Επαγγελματικής Ομάδας Παραδοσιακού Ανατολίτικου χορού GADALA καθώς και τους σπουδαστές του Εξειδικευμένου Κέντρου Ανατολίτικου Χορού GADALA για την επιτυχημένη παρουσίαση και συμμετοχή τους, καθώς και όλα τα χορευτικά συγκροτήματα που λάβανε μέρος εκπροσωπώντας τις 6 και αποστολές...  και προσφέραν ένα μοναδικά υπέροχο θέαμα!
Η ιδρύτρια  του Εξειδικευμένου Κέντρου Ανατολίτικου Χορού GADALA και Διευθύντρια Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων κα Φωτεινή Gadala δήλωσε:
 
«Είμαι πολύ χαρούμενη που έλαβα μέρος σε αυτό το θεσμό με την συμμετοχή 6 και πλέον αποστολές να συνθέτουν μία και μοναδική εξωτική εικόνα! Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ τη χώρα από την οποία κατάγομαι, τον πλούσιο Αιγυπτιακό πολιτισμό, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τη λαϊκή τέχνη! Συγχαρητήρια στους Διοργανωτές, σε όλους του συντελεστές και σε όλους του συμμετέχοντες! »