08.02.2017 - ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ 70ή ΕΠΕΤΕΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΟΜΙΛΩΝ UNESCO ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ 70ή ΕΠΕΤΕΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΟΜΙΛΩΝ UNESCO
 από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων στο Δημαρχείο Νίκαιας 
 

 

Ο Ομίλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων στα πλάισια της 70ή επετείου ίδρυσης των ομίλων UNESCO, διοργάνωσε μιά μεγάλη γιορτή! 

Με την ιδιότητα της ως διευθύντρια του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων η κα Φωτεινή Gadala, ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA είχε την τιμή να παρευρεθεί στη κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Νίκαιας, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017.

♦ Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με τον κο Ιωάννη Μαρωνίτη, πρόεδρο του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, τον κο Παύλο Νίσογλου,  επίτιμο πρόεδρο του Ομίλου,  κο  Ablel  Aal  Ahmet , πρόεδρο της Αιγυπτιακής Κοινότητας στην Ελλάδα, μετά της συζύγου του κα Iman Abaas, κο Joseph Patrick, διευθυντή εξωτερικών διεθνών σχέσεων Η.Π.Α. & UNESCO μετά της συζύγου του 

♦ ♦ ♦

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που περιελαμβάνε το χορόδραμα από την Αρπαγή της Περσεφόνης και χορευτικά συγκροτήματα.
 
Τιμήθηκαν προσωπικότητες από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών καθώς υποστηρικτές και χορηγοί του ομίλου!
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε  με χαιρετισμό του κου Ιωάννη Μαρωνίτη, Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, ο οποίος παράλληλα παρουσίασε και τις δράσεις του ομίλου για τη χρονιά που πέρασε.
 
Την εκδήλωση  παρουσιάσε η δημοσιογράφος του Star κα Ζήνα Κουτσελίνη.
♦ Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με τη Διευθύντρια Ισότητας του Ομίλου Unesco Πειραιώς & Νήσων, κα Αγγελική Πιτσόλη ♦
♦ ♦ ♦♦ ♦ ♦
Ακολούθησε η κοπή πίτας και δεξίωση με παραδοσιακό φαγητό και γλυκίσματα, ενώ στο τέλος παρουσιάστηκε και μοιράστηκε σε όλους τους προσκεκλημένους το νέο ημερολόγιο  για το 2017 με εικαστικές δημιουργίες των εικαστικών μελών του Ομίλου.

♦ Η κα Φωτεινή Gadala μαζι με τον Διευθυντή Θεάτρου της UNESCO Πειραιώς & Νήσων και τον εκπρόσωπο από το Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Ηλιούπολης ♦

♦ ♦ ♦

Την αίθουσα κοσμούσαν έργα των εικαστικών μελών του Ομίλου και του Εργαστηρίου Ηλιούπολης.

Συναισθήματα έντονα... μουσικές και φωνές που μας ταξίδευψαν... συγκίνηση... από πλήθος κόσμου που παρακολουθούσε μαγεμένο μαζί με σύσσωμο όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, τους Διευθυντές και όλους τους Εθελοντές του Ομίλου!

 

Στη γιορτή παρευρέθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, της διπλωματίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέλη του ευρωπαϊκού και ελληνικού κοινοβουλίου, ερευνητές, καθώς και δημοσιογράφοι από το ξένο και ελληνικό τύπο.

♦ Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με τον κο Βασίλειο Μόσχου Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων 

♦ ♦ ♦

Η ιδρύτρια  του Εξειδικευμένου Κέντρου Ανατολίτικου Χορού GADALA και Διευθύντρια Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων κα Φωτεινή Gadala  συγχαίρει όλους τους δημιουργούς, τους συντελεστές, τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, και σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της γιορτής! Για άλλη μια φορά συγχαίρει δημόσια τον πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κο Ιωάννη Μαρωνίτη για το σπουδαίο έργο του!