06.05.2017 - ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ... ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ 7ης ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ!

Με την ιδιότητα της ως διευθύντρια του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων η κα Φωτεινή Gadala, ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA είχε την τιμή να παρευρεθεί την Κυριακή 7 Μαίου 2017 στην 7ή Παγκρήτια Έκθεση! 

 

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 7ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας» που πραγμοτοποιείτε από τις 6 έως τις 14 Μαΐου 2017 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, ο όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ο εκπαιδευτικός όμιλος NEW YORK COLLEGE σε συνεργασία με τις Επικοινωνίες Κρήτης Ε.Π.Ε – Εκδοτική Κρήτης οργάνωσαν ένα διήμερο Πολιτιστικό και Γαστρονομικό ταξίδι.

Σκοπός η ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, του Λαϊκού Πολιτισμού, των Γεύσεων και της Γαστρονομίας!

♦ Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με  το δήμαρχο Παλλήνης,  κο Αθανάσιο Ζούτσο  ♦

Συντονιστές των δράσεων:

ο κος Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική μαζί με τον κο Νίκο Κατσαρό, Αντιπρόεδρο του εκπαιδευτηρίου New York College και Επιστημονικός Συνεργάτη του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

 

Εισηγητές:

κος Κωνσταντίνος Μουζάκης, CHEF EUROPEAN 2015, Διευθυντής Γαστρονομίας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, Ιδρυτικό Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής- Ακρόπολης.

κα Μαρίνα Πούλιου, Τεχνολόγος τροφίμων, Msc, Γεν. Γραμματέας της ΠΕΤΕΤ.

κος Μανώλης Αλιφιεράκης, Ιατρός Καρδιολόγος.

κος Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Δρ. Α. Μ. Αθανασάκης, Καθηγητής Περιβαλλοντικών Επιστημών-Συγγραφέας.

κος Α. Γιανουλόπουλος, Ιατρός, Καρδιολόγος, Πνευμονολόγος.

 

Την γευσιγνωσία συντόνισε ο κος Κωνσταντίνος Μουζάκης, Διευθυντής Γαστρονομίας του ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων.

Η κα Φωτεινή Gadala συγχαίρει όλους τους δημιουργούς, τους συντελεστές, τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του εξαίρετου έργου!

Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με την κα Θεοδώρα Χρυσαφογεώργου, χοροδιδάσκαλο Παραδοσιακών Χορών της Χορευτικής Ομάδας Αρτέμιδος - Σπάτων  ''Ωθώ-Πατώ" 

♦ ♦ ♦

Για άλλη μια φορά συγχαίρει δημόσια τον πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων κο Ιωάννη Μαρωνίτη για αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία του - που πραγματοποιήθηκε εδώ σε αυτόν τον υπέροχο χώρο -  με μοναδικό στόχο την ανάδειξη της κρητικής κουζίνας! ΄Οπως δηλώσε και ο ίδιος, ο πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων <<... Ένα ταξίδι στους δρόμους της κρητικής διατροφής είναι πάντα γοητευτικό, όχι μόνο για την τέρψη των ουρανίσκων και της γεύσης, αλλά και για τα ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία που ενσωματώνει. Η κουλτούρα ενός λαού αντικατοπτρίζεται στο φαγητό του, κανόνας που δικαιώνεται απόλυτα στην περίπτωση της παγκοσμίου φήμης κρητικής κουζίνας.>>