30.05.2022 - ...ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ | ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

 

ΔΕΥΤΕΡΑ  30  ΜΑΙΟΥ  2022

ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

 

 

Η κα Φωτεινή Γκαντάλλα, ιδρύτρια του Ε.Π.Ε.Κ. GADALA είχε την τιμή να παρευρεθεί την Δευτέρα 30 Μαίου 2022, στο Βυζαντινό Μουσείο, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, που τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας! 

 

Η ξεχωριστή εκδήλωση της Ε.Α.Ε. με την πρωτοβουλία της SMOKEFREEGREECE ήταν αφιερωμένη στην  παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και παρουσία υπουργών, υφυπουργών, επιστημόνων, εκπαιδευτικών και άλλων εκλεκτών καλεσμένων.

 

Η εκδήλωση οργανώθηκε μαζί με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, το Υπουργείο Υγείας και το American College of Greece, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καπνίσματος αλλά και της πρόσφατης ευρωπαϊκής διάκρισης του προγράμματος SMOKEFREEGREECE ως επιτυχέστερης καμπάνιας ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου στην Ευρώπη. Το εν λόγω πρόγραμμα βραβεύτηκε στις αρχές Μαίου από την Ευρωπαϊκη Επιτροπή, σε ειδική τελετή στο κτήριο της Ευρωβουλής στις Βρυξέλλες, με το Βραβείο Υγείας 2021 για την Πρόληψη του Καρκίνου 2021 (EU Health Award on Cancer Prevention).

Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας SMOKEFREEGREECE είναι ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης.

Εδώ και δεκατρία χρόνια, η εκστρατεία SMOKEFREEGREECE αγωνίζεται για να απομακρύνει τους Έλληνες –και ιδίως τα παιδιά και τους νέους– από τον κίνδυνο του τσιγάρου. Η προσπάθειά αυτή όχι μόνον οδήγησε στη δραστική μείωση του επιπολασμού του καπνίσματος (33% στην ηλικία 16-24 ετών και 27% στον συνολικό πληθυσμό), αλλά άνοιξε και το πεδίο της εφαρμογής ευρύτερων νομοθετικών ρυθμίσεων, με επιστέγασμα την ψήφιση και την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου από τη σημερινή κυβέρνηση.

Παρόντες στη εκδήλωση ήταν οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού, η υφυπουργός Παιδείας, βουλευτές, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, καθώς και υποστηρικτές του αντικαπνιστικού κινήματος που αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς στη χώρα μας.

*** ΠΗΓΗ:  http://www.cancer-society.gr

 

♦ Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση ♦

 

♦ Ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση ♦

♦ Η Υφυπουργός Παιδείας, κυρία Ζέττα Μακρή κατά την διάρκεια της ομιλίας της στην εκδήλωση ♦

♦ Ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργος Πατούλης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση ♦

♦ Ο ο καθηγητής κ.Παναγιώτης Μπεχράκης, επικεφαλής της πρωτοβουλίας SMOKEFREEGREECE, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση ♦

 

 

Το Πρότυπο Εξειδικευμένο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού Gadala ιδρύθηκε το 2005 και έχει μακρά παράδοση στην πολιτιστική, φιλανθρωπική και κοινωνική δράση :

 Είναι ενεργά δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο!

 Στηρίζει ενεργά την μάχη ενάντια στον καρκίνο!

Σκοπός να γνωρίσουν οι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου από κοντά τον παραδοσιακό αιγυπτιακό (αραβικό) χορό, την πλούσια αιγυπτιακή παράδοση και κουλτούρα και παράλληλα να επωφεληθούν από την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού τόσο σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, μέσω της έγκυρης, ουσιαστικής, ποιοτικής και εμπεριστατωμένης εκμάθησης και διδασκαλίας της δομής του με την εξειδικευμένη Μέθοδο GADALA.

Λόγω ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν ειδικότερα τη γυναικεία υγεία, και μέσω των επιστημονικών συνεργατών μας (Διατροφολόγος, Γυναικολόγος, Ψυχολόγος κ.ά.) στοχεύουμε στην ανοιχτή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού για την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού (oriental) με τη Μέθοδο GADALA στη γυναικεία υγεία.

 


♦ Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με τον πρόεδρο της Ε.Α.Ε κο Ευάγγελο Φιλόπουλο και τον καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη ♦ 

 

Η κα Φωτεινή Gadala ευχαριστεί θερμά για την τιμητική πρόσκληση προς την ίδια, τον πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κο Ευάγγελο Φιλόπουλο αλλά και τον συγχαίρει για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής αλλά και για το μακρόχρονο έργο και προσφορά του στον άνθρωπο! Για μια ακόμη φορά, πολλά σύγχαρητήρια σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, το παράρτημα της Ε.Α.Ε. (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) με την δραστήρια πρόεδρο του κ. Βέτα Γεργιάδου, την πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE για τις σημαντικές και επιτυχημένες δράσεις τους!

 

♦ Η κα Φωτεινή Gadala μαζί  με τον πρόεδρο της Ε.Α.Ε κο Ευάγγελο Φιλόπουλο, την κα Ελισσάβετ Γεωργιάδου, πρόεδρο του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και τους συνεργάτες της ♦

 

 

ΠΗΓΗ:

 http://www.cancer-society.gr